Μενού
super market
Σούπερ Μάρκετ | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Μπορεί σήμερα Δευτέρα (24/6) του Αγίου Πνεύματος για πολλούς να είναι αργία, όμως, δεν ισχύει το ίδιο για τους εργαζόμενους σε καταστήματα, αφού η σημερινή εορτή δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικότερα, σήμερα είναι αργία για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες να είναι κλειστές. Κλειστά ακόμα είναι όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς επίσης οι τράπεζες.

Ανοιχτά τα καταστήματα στην Αττική - Πού θα παραμείνουν κλειστά

Όσον αφορά τώρα τα καταστήματα στην Αθήνα και γενικότερα τον νομό Αττικής, αλλά και στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αντίθετα κλειστά είναι τα καταστήματα, με αποφάσεις των τοπικών εμπορικών Συλλόγων, σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πάτρα, Λαμία και Πρέβεζα. 

Σύμφωνα με τους εμπορικούς συλλόγους των συγκεκριμένων περιοχών, η μη λειτουργία των καταστημάτων σήμερα έρχεται να καλύψει τις επιπλέον ώρες του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων και δεδομένου ότι η ανωτέρω απόφαση λαμβάνεται κατά παράδοση κάθε χρόνο, καλείται το σύνολο της τοπικής αγοράς να την σεβαστεί.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ σήμερα

Ανοιχτά είναι σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τα περισσότερα σούπερ μάρκετ ανά τη χώρα με το ωράριό τους να μη διαφοροποιείται από αυτό των υπόλοιπων καθημερινών και έτσι θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 21:00. Το αναλυτικό ωράριο ανά αλυσίδα είναι: 

ΑΒ Βασιλόπουλος: 08:00 - 21:00.
Σκλαβενίτης: 08:00 - 21:00.
Κρητικός: 08:00 - 21:00.
My Market: 08:00 - 21:00.
Γαλαξίας: 08:00 - 21:00.
Lidl: 07:45 - 21:00

Να αναφερθεί ότι η αλυσίδα Μασούτης θα κρατήσει κλειστά τα υποκαταστήματά της σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρες, Χαλκιδική, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Άρτα, Χαλκίδα.

Από κει και πέρα κανονικά λειτουργούν σήμερα και τα υπόλοιπα καταστήματα με το σύνηθες ωράριό τους για Δευτέρα, αλλά και οι λαϊκές αγορές.

Δείτε επίσης:

Η αινιγματική Λουκρητία Βοργία και το αιμομικτικό σκάνδαλο που συγκλόνισε το Βατικανό

 

Από τον Σαλιαρέλη στον Επαλέ: Τα πιο καλτ συνθήματα που ακούσαμε στα ελληνικά γήπεδα

Γιατί εξαφανίζονται και πεθαίνουν τουρίστες στα ελληνικά νησιά

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA