Σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά με τα τρακτέρ στα μπλόκα αποφάσισαν οι αγρότες κατά τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας. Παράλληλα, απορρίφθηκε η πρόταση για διεξαγωγή συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι αγρότες αποφάσισαν για τους αντιπροσώπους που θα μεταβούν στο τετ α τετ με τον πρωθυπουργό την Τρίτη 13/1, ενώ συζήτησαν για την εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Mercosur.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αγρότες τα τρακτέρ θα παραμείνουν στους δρόμους περιμένοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό και θα κινηθούν ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, αφού ενημερωθούν, όπως ανέφεραν, την Τετάρτη στις Γενικές Συνελεύσεις των μπλόκων για τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Όπως ανέφερε η εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του Mega, οι ίδιοι διαμηνύουν σε κάθε τόνο ότι ο διάλογος αγροτών και κυβέρνησης δεν σηματοδοτεί το τέλος των κινητοποιήσεων. Μάλιστα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τα μπλόκα θα παραμείνουν και οι εκπρόσωποι των πρωτογενούς τομέα θα κλιμακώσουν την δράση τους.
«Εάν δεν έχουμε απαντήσεις, την επόμενη μέρα όχι μόνο δεν αποκλιμακώνεται ο αγώνας αλλά ίσως βρεθούν μπροστά σε ένα χειρότερο σενάριο», σημειώνουν.
- «Μην το βάζετε κάτω»: Η απάντηση της Λάουρα Κοβέσι στην ερώτηση του Reader από τους Δελφούς
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Για ποια ΑΦΜ ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτηση
- Πώς είναι να γίνεται κάτω από το σπίτι σου το έγκλημα που βλέπεις στις ειδήσεις
- «Μαλλιά κουβάρια» στο Happy Day: Πέταξε το κινητό ο Βερύκιος – «Είσαι ξινισμένη καραβάνα»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.