Μενού
antitorpiliko-velos
Αντιτορπιλικό Βέλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αδιαφορία των αρμόδιων φορέων καταγγέλλει ο Παναγιώτης Καλλίνος, ο οποίος υπηρέτησε ως αρχικελευστής στο ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος, το οποίο υπέστη σοβαρό ρήγμα, καθώς προσέκρουσε με την πρύμνη στην προβλήτα, εν μέσω σφοδρών ανέμων και μεγάλης θαλασσοταραχής.

«Λαβωμένος ψυχικά είμαι, διότι αυτή η κατάσταση είναι απολύτως απαράδεκτη. Παρακαλούσαμε τόσο καιρό να μετακινηθεί το σκάφος, να μεθορμήσει», είπε ο κ. Καλλίνος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.

«Δεν ήταν μέσα στο λιμάνι, ήταν μέσα στον λιμένα της Θεσσαλονίκης, με τελικό αποτέλεσμα οι δύο μεγάλοι οι καιροί, ο Βαρδάρης και ο νοτιοδυτικός να το χτυπάνε αλύπητα το καράβι», είπε συγκεκριμένα και τονίσε:

«Κάναμε πολλές φορές διάφορες παραστάσεις, ζητήσαμε από την Περιφέρεια, από διάφορους φορείς, να κάνουν κάτι, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα».

«Είχα κάνει τηλεφωνήματα επανειλημμένα, στα οποία εκώφευσαν οι δύο φορείς που προείπα. Τούς έστειλα e-mail, τούς έστειλα μέσω facebook ειδοποιήσεις και τούς ζητούσα ούτε λίγο ούτε πολύ το καράβι να προστατευτεί», τόνισε ακόμα ο κ. Καλλίνος.

«Όλοι που ασχολούμαστε με τη θάλασσα γνωρίζαμε ότι εκεί που ήταν δεν ήταν προστατευμένο», είπε και τόνισε: «Υπερβαίνει το φυσικό φαινόμενο τη δυνατότητα της προσδέσεως».

«Αν είχε μπει μέσα στο λιμάνι ή αν είχε πάει στον πρώτο προβλήτα, πάλι πριμοδετημένο, με κατάλληλο δέσιμο δεν θα κινδύνευε ποτέ», εξήγησε και επισήμανε καταληκτικά:

«Όποιος έχει υπηρετήσει σε ένα καράβι του πολεμικού ναυτικού, σίγουρα νοιώθει ότι είναι κομμάτι του εαυτού του, σίγουρα είναι η ψυχή του. Τα καράβια έχουν ψυχή. Είναι δυνατόν να μην νοιώθεις μία μεγάλη τραυματική εμπειρία όταν βλέπεις αυτό το κομμάτι του εαυτού σου να τραυματίζεται;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA