Μενού
  • Α-
  • Α+

Χωρίς ταξί θα είναι σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, όλη η χώρα καθώς οι αυτοκινητιστές έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία αντιδρώντας έτσι στο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η απεργία του κλάδου των ταξί ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Πέμπτης, 23 Νοεμβρίου. Στις 9:30 το πρωί  το ΣΑΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στα γραφεία του Συνδικάτου στην οδό Μάρνη, χωρίς οχήματα.

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), κήρυξε απεργία από τις 5:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 5:00 το πρωί της Πέμπτης.

 

Απεργία 22 Νοεμβρίου 2023: Γιατί τραβούν χειρόφρενο τα ταξί

Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, «η εργαλειοθήκη Χατζηδάκη είναι αστείρευτη σε αντικοινωνικά και "δολοφονικά" μέτρα. Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους οδηγεί με «χατζηδάκεια ακρίβεια» στον εργασιακό θάνατο».

Ακόμα, το συνδικάτο των αυτοκινητιστών αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στις 22 Ιουνίου 2023 σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καμία νέα αύξηση φόρων και αύξηση στο αφορολόγητο όριο. Αυτά προεκλογικά…

Πέντε μήνες αργότερα το Υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει με το νομοσχέδιο "Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής" αποκλειστικά για τις ατομικές επιχειρήσεις και όχι για όσους επιχειρούν μέσω νομικών προσώπων ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος».

«Αυτός ο νέος κεφαλικός φόρος καταργεί κάθε έννοια φορολογικού δικαίου. Την ίδια στιγμή τα φερέφωνα της κυβέρνησης στοχοποιούν ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενεργοποιώντας – όπως κάνουν για όλα τα αντι-κοινωνικά μέτρα– μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού», σημειώνει το ΣΑΤΑ.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Σκοπός είναι η δικαίωση του κλάδου απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα που έχει στην διαβούλευση το Υπουργείο Οικονομικών και έχει σαν αποτέλεσμα την φορολογική και οικονομική αφαίμαξη των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων».

Η Ομοσπονδία συνεχίζει: «Σε όλο αυτό προστέθηκε σήμερα η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι όλες οι μεταφορές παραμένουν στο Φ.Π.Α 13%, με εξαίρεση τον κλάδο των ταξί που θα παραμείνει μέχρι 01/07/24 όπου ΚΑΙ θα επαναξιολογηθεί το αν και εφόσον θα παραμείνει ή όχι στο 13%».

Καταληκτικά η ΠΟΕΙΑΤΑ αναφέρει: «Είμαστε ένας από τους βασικούς άξονες που ανήκουν στις δημόσιες μεταφορές και καλό θα είναι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους και να το επανεξετάσουν άμεσα ώστε να παραμείνει και ο κλάδος μας μαζί με όλες τις μεταφορές στο 13%. 

Το ταξί θα συνεχίσει αν χρειαστεί τις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα του κλάδου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA