Μενού
Χάρτης με τα χιόνια
Χάρτης με τα χιόνια | Meteo
  • Α-
  • Α+

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ για την κακοκαιρία που θα φέρει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της Αττικής.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ η κακοκαιρία έρχεται σε δύο φάσεις, με την πρώτη σήμερα (28/1) και τη δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1), όπου τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα.

Συγκεκριμένα τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας και 10 βαθμούς, αλλά και τα χιόνια στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα.

Πού θα χιονίσει

Χιονόπτωση στην Αττική
Χιονόπτωση στην Αττική | EUROKINISSI

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα, Κυριακή 28 Ιανουαρίου, τα χιόνια θα εντοπίζονται στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ από τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και της Κρήτης.

Τη Δευτέρα (29/1) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. 

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας  στα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m).

Την Τρίτη (30/1) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Την Τετάρτη (31/1) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης.

Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες

Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.
  • Την Τετάρτη οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από την πρώτη διαταραχή σήμερα Κυριακή κατά τόπους στην Εύβοια και την Κρήτη και κυρίως από τη δεύτερη διαταραχή από το μεσημέρι της Δευτέρας έως και την Τρίτη κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χάρτες με το ύψος χιονιού

Το Meteo παρουσίασε και χάρτες με τα ύψη χιονιού που θα αναμένεται να πέσουν μέχρι και την Τρίτη στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την ψυχρή εισβολή.

Χάρτης χιονιού Ελλάδα
Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 30/01, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. | Meteo
Χάρτης χιονιού Κρήτη
Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού στην Κρήτη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 30/01, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

| Meteo

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA