Μενού
aristeidis-melina-kampanou
Αριστείδης και Μελίνα Καμπανού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη. Ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου, ανέφερε πως μετά από τρεις νεκρούς «υπάρχουν κάποιοι θερμοκέφαλοι, οι οποίοι συνεχίζουν και δεν μπορούν να ακούσουν τα μηνύματα που δίνει όλη η κοινωνία. Δεν φτάνουν μόνο τα μέτρα και οι νόμοι που παίρνει η πολιτεία, δεν φτάνουν οι αυστηρές ποινές». 

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού συναντήθηκε και με τον μικρό Λέανδρο και με αφορμή το συγκινητικό βίντεο ανέφερε: «Υπάρχουν παιδιά που πιθανόν να έχουν αναπηρία αλλά έχουν δύναμη ψυχής και δίνουν ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο ότι “φτάνει ως εδώ, δηλαδή φτάνει”. Θρηνούμε ήδη τρία θύματα μέσα σε δύο χρόνια και είναι βαρύς ο φόρος που έχει δώσει η κοινωνία μας στο κομμάτι αυτό. Τα παιδιά αυτά δώσανε το μήνυμα και εμείς πρέπει να τα ακούσουμε. Τα παιδιά είναι το μέλλον της Ελλάδας και σε αυτά εδώ πρέπει να δώσουμε βάση, βάσεις σαν οικογένεια, σαν κοινωνία».

Για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας σημείωσε πως «δυστυχώς αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν είχαμε και τα άλλα δύο θύματα, δηλαδή συνολικά 3 και αρκετούς τραυματίες σε αρκετά επεισόδια που έγιναν. Υπάρχουν κάποιοι θερμοκέφαλοι οι οποίοι συνεχίζουν – δεν μπορούν να ακούσουν τα μηνύματα που δίνει όλη η κοινωνία. Δεν φτάνουν μόνο τα μέτρα και οι νόμοι που παίρνει η πολιτεία, δεν φτάνουν οι αυστηρές ποινές. Πρέπει σε αυτό τον αγώνα να συμμετέχουμε όλοι μαζί, να ενώσουμε τις φωνές μας και να πούμε “εντάξει, αγαπάμε τον Αρη, αγαπάμε τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, αλλά πιο πολύ αγαπάμε την οικογένεια μας, αγαπάμε την πατρίδα μας, αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας”». 

«Αυτό είναι το μήνυμα, το κυριότερο μήνυμα που φτιάχτηκε. Είναι προς τιμή της Πολιτείας και νομίζω πρέπει να εκτιμήσουμε αυτό που κάνανε οι πολιτικοί και να πούμε μπράβο στους πολιτικούς που ενώθηκαν. Δεν ξέρω αν είναι πρώτη φορά που ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλους το να γίνει η ημέρα φιλάθλου η 1η Φεβρουαρίου. Δεν το λέω από ιδιοτελή σκοπό, επειδή ήταν ο Άλκης. Μπορεί να ήταν στη θέση του Άλκη, ο Μιχάλης να ήταν ο Γιώργος, να ήταν στη θέση τη δικιά μου ένας άλλος πατέρας – έτυχε να είμαι εγώ. Μπράβο στους πολιτικούς που πέρα από τις “φανέλες” διαφορετικών κομμάτων που φοράνε, ενώθηκαν στον πόλεμο αυτό, τον πόλεμο της οπαδικής βίας», συμπλήρωσε ο Αριστείδης Καμπανός

Κεριά στο σημείο της δολοφονίας 

Στις 00:19 της 1ης Φεβρουαρίου, άναψαν 19 κεριά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τη συμβολική κίνηση, που συνοδεύτηκε από την τήρηση ενός λεπτού σιγής, οργάνωσε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA