Μενού
Μηχανή αστυνομίας
Επιχείρηση της αστυνομίας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο τηλεοπτικός σταθμός του Mega, ο οποίος ανέφερε ότι αστυνομικοί φέρεται να χρησιμοποιούσαν ειδικά κρυπτοτηλέφωνα, για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με εμπόρους ναρκωτικούς, που δραστηριοποιούνταν στο ίδιο κύκλωμα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πριν από δύο χρόνια, διεθνείς αστυνομικές υπηρεσίες είχαν ανακαλύψει ότι χιλιάδες κακοποιοί ανά τον κόσμο χρησιμοποιούσαν ειδικά μόνο γι' αυτούς κρυπτοτηλέφωνα μίας συγκεκριμένης εταιρείας.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος πως οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν το «αόρατο» σύστημα SKY - ECC, προκειμένου μέσω αυτού να ανταλλάσουν πληροφορίες για εμπόριο ναρκωτικών, συμβόλαια θανάτου κι άλλες δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος.

Αστυνομικοί στην Αττική: Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα στην ΕΛΑΣ

Από την έρευνα των διεθνών αστυνομικών Αρχών, διαπιστώθηκε πως ανάμεσα σε αυτούς τους κακοποιούς με τα κρυπτοτηλέφωνα, ήταν και 3.000 κακοποιοί που είχαν ως έδρα την Ελλάδα

Οι κακοποιοί είχαν τέτοιου είδους ενημέρωσης μέσω αυτού του συστήματος κρυπτοτηλεφώνων, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε πως Έλληνες αστυνομικοί, δύο ίσως και περισσότεροι, διατηρούσαν ανάλογα ερήμην της υπηρεσίας τους.

Φέρεται, μάλιστα, και τα χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν με ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος, για να ενημερώνουν για τις επιχειρησιακές κινήσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση των κακοποιών.

Τα κρυπτοτηλέφωνα έχουν ανοίξει και η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA