Μενού
Ο ακριβότερος δρόμος στην Ελλάδα
Ο ακριβότερος δρόμος στην Ελλάδα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Αθήνα, ειδικά γύρω από το Κέντρο είναι ένας τόπος αντιθέσεων. Μέσα με ούτε μισό χιλιόμετρο, έχεις κατέβει από τα high end μαγαζιά και τις μπουτίκ του Κολωνακίου στα εναλλακτικά κοσμικά Εξάρχεια, τις ρημαγμένες «μικρές Ασίες» κάτω από την οδό Αθηνάς και το πολιτισμικό «χυτήριο» της Ομόνοιας.

Κοντά όμως στον Εθνικό Κήπο εντοπίζεται και το απόγειο της πολυτέλειας, αφού εκεί εκτείνεται και ο ακριβότερος δρόμος της Ελλάδας, η οδός Ηρώδου Αττικού φυσικά. Αποτελεί το ανατολικό όριο του κήπου, επί του οποίου βρίσκεται το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είναι το επίσημο γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας από το 1982.

Η αξίες στην Ηρώδου Αττικού

Η οδός Ηρώδου Αττικού είναι ο δρόμος με τις υψηλότερες εμπορικές τιμές κατοικιών στην Ελλάδα. Οι κατοικίες είναι μόνο υπερπολυτελή διαμερίσματα και στο δρόμο δεν υπάρχουν καθόλου καταστήματα.

Ο δρόμος συνδέει τις συνοικίες του Κολωνακίου, ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Αθήνας, και του Παγκρατίου, μιας από τις πιο ιστορικές συνοικίες του κέντρου των Αθηνών.

Από το 2021, μετά τις αλλαγές στις ζώνες τιμών των αντικειμενικών αξιών, οι τιμές των κατοικιών της ανά τετραγωνικό μέτρο έφτασαν τα 10.200 ευρώ. Η οικονομική αξία του δρόμου αντικατοπτρίζεται και στα ιστορικά πρόσωπα που έμειναν εκεί ανά τις δεκαετίες, πέραν βέβαια των πρωθυπουργών.

Σε αυτά συγκαταλέγονται ο Δημήτριος Μάξιμος, τραπεζίτης και πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας που έδωσε το όνομά του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο βιομήχανος Παύλος Κανελλόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος και ο Νίκος Πατέρας, εφοπλιστής και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA