Μενού
peripoliko
  • Α-
  • Α+

Εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου, που έπεσε νεκρός στη Βοιωτία από αστυνομικά πυρά.

Οι Αρχές, να σημειωθεί, είχαν λάβει δείγματα από τα χέρια του νεαρού, που έπεσε νεκρός από αστυνομικό όπλο, μετά από καταδίωξη στην περιοχή Λεοντάρι.

Το εύρημα αυτό έρχεται να συμπληρώσει την ιατροδικαστική εξέταση, και φέρεται να αποδεικνύει πως ο 17χρονος πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό από κοντινή απόσταση. 

Η ιατροδικαστική εξέταση στον 17χρονο

Από τυφλό τραύμα βολίδας πυροβόλου όπλου στην τραχηλική χώρα από κοντινή απόσταση επήλθε ο θάνατος του 17χρονου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε, ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα. Στη συνέχεια η βολίδα συνέχισε την πορεία της στην αριστερή τραχηλική χώρα και κατέληξε στους μυς στην περιοχή του θώρακα.

Επίσης, από την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται πως ο 17χρονος έχει βληθεί από κοντινή απόσταση. Ακόμη εντοπίστηκαν εκδορές στο πρόσωπο οι οποίες δεν αποκλείεται να προκλήθηκαν, όταν έπεσε στο έδαφος μετά τον πυροβολισμό

Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένονται σε περίπου έναν μήνα, ενώ ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε και τον σκότωσε τέθηκε σε διαθεσιμότητα και θα απολογηθεί ενώπιον ανακριτή την Πέμπτη. 

Στις πρώτες του δηλώσεις στην προανακριτική απολογία έχει ισχυριστεί πως «δεν είχα πρόθεση» να σκοτώσει τον ανήλικο, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του. 

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του

Ο 17χρονος κηδεύτηκε σήμερα, σε κλίμα οδύνης, με συγγενείς και φίλους του να ξεσπούν για τον θάνατό του. Δύο άτομα, μεταξύ αυτών ο αδελφός του, ο οποίος επέβαινε, επίσης, στο μοιραίο όχημα, έχασαν τις αισθήσεις τους κατά την εξόδιο ακολουθία, ενώ η μητέρα του ήταν υποβασταζόμενη. 

Οι παριστάμενοι εξέφρασαν την οργή τους, λέγοντας πως «το παιδί έφυγε άδικα» και ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το «παρών» έδωσαν και συμμαθητές του 17χρονου που κρατούσαν λευκά λουλούδια. Πρώην καθηγήτριά του, που μίλησε στο Reader, μίλησε για ένα παιδί που δούλευε για να στηρίξει την οικογένειά του, μετά τον θάνατο του πατέρα του, ενώ παράλληλα συνέχιζε το σχολείο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA