Μενού
peripoliko
  • Α-
  • Α+

Πληροφορίες από την προανακριτική απολογία του αστυνομικού, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο στη Βοιωτία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όπως και η μαρτυρία νεαρής που ήταν μαζί με το θύμα στο όχημα.

Ο αστυνομικός, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ισχυρίστηκε πως δεν είχε «καμία πρόθεση για ό,τι συνέβη» και δήλωσε πως παραμένει σε «σοκ» και δεν έχει συνέλθει.

Εξέφρασε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια» στην οικογένεια του θύματος και έκανε λόγο για μία «σκηνή που θα με σημαδεύει για όλη μου τη ζωή».

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν είχα καμία πρόθεση για ό,τι συνέβη. Λυπάμαι πάρα πολύ για τον θάνατο του νεαρού ατόμου. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ακόμη δεν έχω συνέλθει από το σοκ και είναι κάτι που θα με σημαδεύει για όλη μου τη ζωή» σημείωσε, αναλυτικά, σύμφωνα με το Mega. 

Τέλος, επεσήμανε πως τα υπόλοιπα θα τα πει κατά την απολογία του στον ανακριτή την ερχόμενη Πέμπτη (16/11).

Η κατάθεση της φίλης του 17χρονου

Παράλληλα, το ίδιο μέσο δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες από την κατάθεση που έδωσε φίλη του θύματος, που ήταν στο ίδιο όχημα.

«Μετά ήρθε ο αστυνομικός στο παράθυρο του Χρήστου, του χτύπησε το τζάμι, χωρίς να δω με τι χτύπησε το τζάμι. Του άνοιξε την πόρτα και τον χτύπησε με κλωτσιά με το πέλμα του ποδίου του. Ο Χρήστος έπεσε λίγο προς τα δεξιά και μετά ο αστυνομικός έπιασε τον Χρήστο με τα δύο του χέρια και τον έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο, χωρίς να βλέπω τι έκανε ο Χρήστος γιατί καθόμουν πίσω και δεξιά του αυτοκινήτου» περιέγραψε η αυτόπτης μάρτυρας. 

Αναφερόμενη στη στιγμή του πυροβολισμού είπε: «Μετά απ΄αυτό, και αφού πιθανόν ο Χρήστος ήταν ο μισός έξω από το αυτοκίνητο, άκουσα έναν πυροβολισμό». 

Στο βίντεο από τη στιγμή του πυροβολισμού ακούγονται οι φωνές των εμπλεκομένων, αλλά και ο πυροβολισμός. 

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον 17χρονο

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό και το περιεχόμενο του ιατροδικαστικού πορίσματος για τον 17χρονο, που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά. Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει ένταση σε καταυλισμούς Ρομά, που 

Όπως προέκυψε, ο θάνατος του νεαρού προήλθε από τυφλό τραύμα βολίδας πυροβόλου όπλου στην τραχηλική χώρα, από κοντινή απόσταση.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και η βολίδα συνέχισε την πορεία της στην αριστερή τραχηλική χώρα και κατέληξε στους μυς στην περιοχή του θώρακα. 

Ακόμη, εντοπίστηκαν εκδορές στο πρόσωπο οι οποίες δεν αποκλείεται να προκλήθηκαν, όταν έπεσε στο έδαφος, μετά τον πυροβολισμό. 

Ελήφθη δείγμα από τα χέρια του 17χρονου, ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα να φέρουν ίχνη πυρίτιδας. Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένονται σε περίπου έναν μήνα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA