Μενού
kapnogona vouli.jpg
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των φοιτητών. | Facebook/Αναμέτρηση
  • Α-
  • Α+

Φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και κράτησαν πανό μπροστά στη Βουλή με το οποίο καλούσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή (08/02) πανεκπαιδευτική πανελλαδική πορεία.

Όπως καταγγέλλει μέσω Facebook η αριστερή συλλογικότητα «Αναμέτρηση», αμέσως οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους φοιτητές και συνέλαβαν κάποιους από αυτούς.

«Έχουν περάσει χειροπέδες σε φοιτήτριες και κάνουν προσαγωγές. Για κάθε 8 φοιτήτριες και φοιτητές που αναρτούν ένα πανό στέλνουν 50 από ομάδες ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και ΔΙΑΣ», τονίζεται στην ανάρτηση.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο ΑΤ Κυψέλης.

Συλλαλητήριο την Πέμπτη

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, με νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Για διευκόλυνση συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικά των εκπαιδευτικών, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συμμετοχή στη φοιτητική κινητοποίηση.

Επιπλέον, την ώρα του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA