Δημοσκόπηση Alpha στον απόηχο των εξελίξεων για τα Τέμπη και τον ανασχηματισμό έδειξε πως παραπάνω από τους μισούς πολίτες, όπως αποτυπώθηκε στο σχετικό δείγμα, πιστεύει πως το «μπάζωμα» μετά το δυστύχημα έγινε με κυβερνητική εντολή.
Στο ερώτημα στους πολίτες για το εάν «νιώθουν ασφαλείς ότι θα είναι ασφαλείς ταξιδεύοντας με τρένο», το 67% απάντησε «όχι», το 21% «ναι», ενώ μόλις το 2% «δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση «κατανόησε τα μηνύματα των συγκεντρώσεων για τα δύο χρόνια από το δυστύχημα των Τεμπών», το 58% του δείγματος απάντησε «όχι», το 34% «ναι» και το 8% «δεν ξέρω / δεν απαντώ».
Μάλιστα, σε ερώτημα για το εάν «μετά τον ανασχηματισμό, θα αλλάξει κάτι ή θα βελτιωθεί η απόδοση της κυβέρνησης», το 66% του δείγματος απάντησε «όχι», το 22% «ναι», με το 12% να κάνει λόγο για «δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Σε ό,τι αφορά το «μπάζωμα» στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη, το 54% ψήφισε πως «προήλθε από κυβερνητική εντολή», ενώ το 30% τόνισε πως η αλλοίωση στον τόπο του δυστυχήματος προήλθε από «λάθος».
Τέλος, σε ερώτηση στους πολίτες για το εάν «στην επέτειο των δύο χρόνων του δυστυχήματος των Τεμπών, συμμετείχαν σε κάποια πορεία ή εκδήλωση διαμαρτυρίας», το 52% ψήφισε «ναι», ενώ το 48% «όχι».
- Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 25χρονος που είχε ταυτοποιηθεί - Τα πρώτα του λόγια
- Ο Λαφαζάνης με τον Χαμενεΐ και το πρόβλημα του να μην μπορούμε να πιστέψουμε πια στα μάτια μας
- Το ψηφιακό κάτεργο του «έρωτα»: Υπάλληλος των 2 δολαρίων απαντάει στα μηνύματά σου στο OnlyFans
- Η Kάιλι Τζένερ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί: Ποζάρει χωρίς φρύδια με τσιγάρο στο στόμα και σουτιέν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.