Μενού
agio oros
Άγιον Όρος | Konstantinos Tsakalidis / SOOC
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερος αφέθηκε ο 35χρονος Ρουμάνος μοναχός που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε στο Άγιον Όρος έναν 53χρονο Λευκορώσο, επίσης μοναχό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, της επίθεσης προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο μοναχούς, οι οποίοι φέρονται να είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τα τέλη του μήνα, διότι απουσίαζε ο παθών, ενώ παράλληλα ήρε την κράτηση του 35χρονου.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, ο 53χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και όπως είπε χαρακτηριστικά «τρόμαξα να τον αναγνωρίσω». «Είναι δεμένο το κεφάλι του και φοράει μάσκα οξυγόνου», τόνισε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Λευκορώσου μοναχού.

Τι συνέβη

Όσο για τον 35χρονο Ρουμάνο, ο οποίος βρέθηκε προσωρινά στο Άγιο Όρος και εγκαταβιεί σε μονή της Καρδίτσας, διώκεται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής (17/09) στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο μοναχοί είχαν πιει κρασί και τα αίματα άναψαν ότι διαφώνησαν για θέματα θρησκευτικού περιεχομένου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA