Μενού
f-16
f-16 | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία «αερομαχία» μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο, σήμερα Παρασκευή (19/12) τουρκικά F-16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, σημαίνοντας συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία.

Αμέσως απογειώθηκαν ελληνικά αεροσκάφη, τα οποία εντόπισαν τα τουρκικά F-16 στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Η εμπλοκή ήταν το επόμενο βήμα, ανάμεσα σε Λήμνο και Λέσβο, όπου τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αποσύρθηκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Συνολικά, σημειώθηκαν οκτώ παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, οι δύο από ζευγάρι F-16 και οι άλλες έξι από αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...