Μενού
eyterpi-koytzamani
Ευτέρπη Κουτζαμάνη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εγκρίθηκε το μεσημέρι της Πέμτπης (28/09) με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης η νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), με την Ευτέρπη Κουτζαμάνη να τοποθετείται νεά πρόεδρος.

Η κα Κουτζαμάνη είναι έμπειρη δικαστικός, καθώς έχει διατελέσει –μεταξύ άλλων– αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενώ αντιπρόεδρος στο ΕΣΡ τοποθετήθηκε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πολίτης.

Παράλληλα, ως μέλη του Εθνικού Συμβουλίου τοποθετούνται οι Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ευτύχης Παλλήκαρης, Γιώργος Βλαβιανός, Γιάννης Μιχελάκης, ο δικηγόρος και πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Σπύρος Χρυσοφώτης και ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, Στέφανος Δέτσης.

Νέο ΕΣΡ: Ποιοι καταψήφισαν

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νίκη, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας καταψήφισαν την πρόταση του Προέδρου της Βουλής για τη νέα σύνθεση του ΕΣΡ, αναφέροντας πως υπάρχουν κομματικοί διορισμοί και συμφωνίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και Ελληνικής Λύσης, με σκοπό την διαγραφή του προστίμου του Κυριακου Βελόπουλου.

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» εστιάζοντας την κριτική του στο γεγονός ότι δεν επιτελεί τον ρόλο του πλουραλισμού

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.