Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις Αρχές του Ισραήλ, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ναρκωτικών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και έκρυβε τα ναρκωτικά στη χώρα μας, ενώ στη συνέχεια τα φόρτωνε σε σκάφη με προορισμό το Ισραήλ.
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου έως πρωινές ώρες της Τρίτης 13 Αυγούστου 2024 σε περιοχή του Βόλου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, υπό τον συντονισμό του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν συνολικά -8- μέλη της οργάνωσης.
Το mondus operandi της εγκληματικής οργάνωσης
Προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα από την οποία προέκυψε ότι τα μέλη είχαν συστήσει πολυμελή εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την αποκόμιση μεγάλου ύψους χρηματικών ποσών.
Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τις οποίες απέκρυπταν σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, με σκοπό να τις μεταφέρουν και εισάγουν εντός της ελληνικής επικράτειας. Στη συνέχεια, οι ναρκωτικές ουσίες μεταφορτώνονταν σε πλωτό σκάφος, εντός μπιτονιών, με τελικό προορισμό το Ισραήλ.
Παράλληλα, διακριβώθηκε ο ρόλος των μελών της οργάνωσης ως εξής:
- 44χρονος, αρχηγικό μέλος, είχε αναλάβει τον συντονισμό-σχεδιασμό της παράνομης δράσης, τη στρατολόγηση μελών, την ανεύρεση ναρκωτικών και τη μεταφορά και παράδοσή τους στο Ισραήλ,
- 3 μέλη (34, 35 και 39 ετών), ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το συντονισμό της μεταφοράς τους στο Ισραήλ, την ενοικίαση πλωτού σκάφους και την απόκρυψη των ουσιών σε αυτό,
- 4 μέλη (37, 38, 38 και 39 ετών), είχαν αναλάβει την παραλαβή των ναρκωτικών στο εξωτερικό και την εισαγωγή τους στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, με τροχόσπιτα, εντός των οποίων τις απέκρυπταν,
- άγνωστα μέλη, πλήρωμα ιστιοπλοϊκού σκάφους, ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και τη δια θαλάσσης μεταφορά αυτών στο Ισραήλ.
Τι εντόπισε η αστυνομία
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 53 κιλά και 240 γραμμ. ναρκωτικής ουσίας MDMA,
- 50 κιλά και 250 γραμμ. κεταμίνης,
- 7 γραμμ. κάνναβης,
- 2.450 ευρώ,
- 3.460 σεκέλ Ισραήλ,
- όχημα,
- 2 τροχόσπιτα,
- 13 κινητά και
- 14 μπιτόνια.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική υποδομή, τη συνεχή δράση και τη γεωγραφική εξάπλωσή της, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπόλοιπων μελών συνεχίζονται.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.