Μενού
Μαχητικά της αεροπορίας
Μαχητικά της αεροπορίας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους μαθητές να έχουν παραταχθεί για την παρέλαση και να διασχίζουν με συντονισμένο, ρυθμικό βήμα τους δρόμους της χώρας.

Παράλληλα, πολλά μαχητικά αεροσκάφη πετούν σήμερα κατά μόνας και σε σχηματισμό πάνω από τα αστικά κέντρα. Αν αναρωτιέστε προς τι ο θόρυβος, αυτό συμβαίνει στα πλαίσια των καθιερωμένων στρατιωτικών επιδείξεων την ημέρα των εορτασμών, μέρος των οποίων είναι οι αεροπορικές επιδείξεις.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή, πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούσαν δοκιμαστικές πτήσεις με αεροπλάνα και ελικόπτερα, ως πρόβα για τις επιδείξεις της 25ης. Όσο για τους τύπους αεροσκαφών που θα δούμε από μακριά, αναφορικά πέρυσι συμμετείχαν στις δεξιώσεις για πρώτη φόρα τα F-16 Viper Fighting Falcon και τα εκπαιδευτικά T-6A Texan II 120.

Επίσης είχαν εμφανιστεί και τα Rafale, Mirage 2000-5, F-4E και Spitfire MJ755, ελικόπτερα Apache, NH-90, Kiowa Warrior, UH-1H και Chinook του Στρατού Ξηρά και Sikorsky S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA