Μενού
Πάσχα
Εορτασμοί του Πάσχα στην Κέρκυρα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για το φετινό Πάσχα και την Άνοιξη του 2024 είναι η Ελλάδα σύμφωνα με το Instagram.

Το DiscoverCars.com χρησιμοποίησε δεδομένα από το Instagram για να δημιουργήσει μια λίστα με τις 20 δημοφιλέστερες χώρες που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί το Πάσχα και ισάριθμες για να ταξιδέψει την άνοιξη.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ερεύνησε πόσο συχνά χρησιμοποιούνταν hashtags στο Instagram που αναφέρονται στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα κάθε χώρας, καθώς και στην άνοιξη για κάθε προορισμό.

Η Ελλάδα πέτυχε μια εντυπωσιακή κατάταξη και στις δύο αναφορές – κατάταξη στη 2η θέση για τους πασχαλινούς προορισμούς και στη 18η θέση για την άνοιξη.

«Η Ελλάδα έχει τόσες πολλές και πλούσιες παραδόσεις τόσο για το Πάσχα όσο και για τον ερχομό της άνοιξης», σχολίασε ο Aleksandrs Buraks, Επικεφαλής Ανάπτυξης στο DiscoverCars.com.

«Απολαύσαμε την εξερεύνηση αυτού του κομματιού και να διαβάζουμε για όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι στην Ελλάδα γιορτάζουν τις εποχές που αλλάζουν, καθώς και την Ορθόδοξη Μεγάλη Εβδομάδα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένα από τα έθιμα που μας εντυπωσίασαν περισσότερο ήταν οι όμορφες λιτανείες της Μεγάλης Παρασκευής, όπου ο Επιτάφιος θα μεταφερθεί στο δρόμο και θα ακολουθήσει πλήθος που θα ψάλλει ύμνους».

Πάσχα: Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί

  1. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται στην 1η θέση, καθώς η χώρα επισημάνθηκε 3655 φορές στο Instagram.
  2. Η Ελλάδα επισημάνθηκε 2927 φορές με hashtags που σχετίζονται με το Πάσχα - ένα εντυπωσιακό σκορ.
  3. Στην 3η θέση, η Αυστραλία πέτυχε βαθμολογία 2793. Ένα ενδιαφέρον γεγονός για το Πάσχα στην Αυστραλία είναι ότι ως μέρος μιας προσπάθειας διατήρησης για την προστασία της άγριας ζωής της χώρας, υπάρχουν συχνά αναφορές στο Easter Bilby και όχι στο Easter Bunny. Αυτό το αξιολάτρευτο μαρσιποφόρο με τα μακριά αυτιά λέγεται ότι φέρνει στα παιδιά πασχαλινά αυγά και μπορείτε να βρείτε σοκολατένια bilbies σε πολλά καταστήματα ενόψει των γιορτών.
  4. Ο Καναδάς κατατάσσεται στην 4η θέση, καθώς επισημάνθηκε 1394 φορές. Κάθε χρόνο στην πόλη του Τορόντο, χιλιάδες συρρέουν στο Beaches Easter Parade, για να δουν τα πολύχρωμα άρματα, ξυλοπόδαρους και μπάντες να περνούν μέσα από την πόλη. Με πάνω από 100.000 παρευρισκόμενους, η περσινή ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ.
  5. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει η Ιρλανδία με σκορ 662.

Πώς έγινε η αξιολόγηση

Το DisoverCars.com χρησιμοποίησε το Instagram για να καταγράψει τον αριθμό των αναρτήσεων για κάθε χώρα χρησιμοποιώντας hashtags που σχετίζονται με την άνοιξη, τις ανοιξιάτικες διακοπές, τα λουλούδια και τη (χώρα) που ανθίζουν.

Στη συνέχεια, ο αριθμός των αναρτήσεων σε όλα τα hashtag προστέθηκε για να δημιουργηθεί μια συνδυασμένη βαθμολογία και οι χώρες κατατάχθηκαν σύμφωνα με τα δεδομένα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA