Μενού
larisa
Κάτοικοι αποεγκλωβίζονται με βάρκες στη Γιάννουλη Λάρισας | Konstantinos Tsakalidis / SOOC
  • Α-
  • Α+

Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλος και Καρδίτσα είναι οι περιοχές που η κακοκαιρία «σάρωσε». Ωστόσο, μόνο μία «έβγαλε» νέο δήμαρχο ενώ οι υπόλοιπες τρεις προτίμησαν να μείνουν στα... παλιά. Μάλιστα, έβγαλαν δημάρχους από την πρώτη Κυριακή και δεν θα πάνε καν σε β΄ γύρο.

Η Λάρισα ψήφισε και ανέδειξε από την πρώτη Κυριακή τον Αθανάσιο Μαμάκο ως τον νέο δήμαρχο της πόλης, με ποσοστό 50,21% και παίρνει τη θέση του Απόστολου Καλογιάννη.

Την ίδια ώρα, ο Αχιλλέας Μπέος «βγήκε» και πάλι δήμαρχος στον Βόλο με ποσοστό 56%. Στα Τρίκαλα αναδείχθηκε και πάλι ο Νικόλαος Σακκάς με ποσοστά 60,62%, ενώ η Καρδίτσα ψήφισε και πάλι τον Τσιάκο Βασίλειο με ποσοστό 47,90%.

Η εικόνα στους δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Στον Δήμο Βύρωνα, με την ενσωμάτωση στο 48%, προηγείται με 35,05% ο Μίλτος Μπαντής, ο οποίος θα πάει στον δεύτερο γύρο με τον Αλέξη Σωτηρόπουλο, που λαμβάνει το 22,18%. Ο απερχόμενος δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 19,32%.

Στο Γαλάτσι, ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, επανεκλέγεται θριαμβευτικά με ποσοστό πάνω από 73% (ενσωμάτωση 42%).

Σε ντέρμπι μεταξύ τριών υποψηφίων εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, όπου ο δήμαρχος, Τάσος Μπινίσκος, προηγείται οριακά με 20,74%, του Νίκου Τσιλίφη, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 20,54% και του Γιώργου Δαουλάρη, που λαμβάνει το 19,81% (ενσωμάτωση 42%).

Στον Δήμο Ζωγράφου, ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Θώδας, με 37,73% θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την επόμενη Κυριακή με αντίπαλη την Τίνα Καφατσάκη-Βλάχου, η οποία λαμβάνει 27,50% (ενσωμάτωση 56%).

Στον δήμο Ηλιουπόλεως, η δημαρχιακή Αρχή θα διεκδικηθεί την επόμενη Κυριακή μεταξύ του Στάθη Ψυρρόπουλου, ο οποίος λαμβάνει 25,22% και του δημάρχου, Γιώργου Χατζηδάκη, που λαμβάνει ποσοστό 23,48% (ενσωμάτωση 45%).

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί και ο δήμαρχος Καισαριανής, ανάμεσα στον Ηλία Σταμέλο που λαμβάνει ποσοστό 35,01% και τον νυν δήμαρχο, Χρήστο Βοσκόπουλο, με 30,97% (ενσωμάτωση 51%).

Τέλος, στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας η εκλογή δημάρχου θα κριθεί επίσης στον β' γύρο, ανάμεσα στον δήμαρχο, Γιάννη Βούρο, που λαμβάνει το 26,45% των ψήφων και τον Γιάννη Τομπούλογλου, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 22,05% (ενσωμάτωση 46%).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA