Μενού
patra-dimarxeio
Το δημαρχείο της Πάτρας | @Κώστας Πελετίδης - Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πατρέων
  • Α-
  • Α+

Στην έπαρση της παλαιστινιακής σημαίας στο δημαρχείο της Πάτρας προχώρησε ο Κώστας Πελετίδης. Ενώ η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται, η πρεσβεία της Παλαιστίνης ζήτησε ως ένδειξη αλληλεγγύης να αναρτηθεί η σημαία και το αίτημα έγινε δεκτό. 

Με αφορμή την επέτειο μνήμης της Νάκμπα, ο δήμος Πατρέων ανήρτησε τη σημαία στο δημαρχείο και δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες. 

Σε ανάρτηση στο Facebook αναφέρει πως 76 χρόνια από την Νάκμπα «η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έχει σταματήσει την επιθετική της πολιτική απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, με την πάγια στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.». 

«Αυτή την ώρα, λαμβάνει χώρα ακόμα μια γενοκτονία εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με 35.000 Παλαιστίνιους να έχουν δολοφονηθεί, ανάμεσά τους 15.000 παιδιά, 10.000 γυναίκες και 7.000 υπέργηροι, πάνω από 70 χρονών», σημειώνει ο δήμος Πατρέων.

«Ο πατραϊκός, συνολικά ο ελληνικός λαός, είναι αλληλέγγυος με τους Παλαιστίνιους, παλεύει για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το «σφαγείο», είναι δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, του πολέμου και της σφαγής χιλιάδων αμάχων, ενηλίκων και μικρών παιδιών, για τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ» καταλήγει η ανάρτηση. 

Ολόκληρη η ανάρτηση: 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Η 15Η ΜΑΪΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΝΑΚΜΠΑ, ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ 1948, ΟΤΑΝ 15.000 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 950.000 ΕΚΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ

Ο Δήμος Πατρέων ανάρτησε σήμερα, 15 Μαΐου, την Παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό, μετά από αίτημα της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Η 15η Μαΐου είναι η ετήσια επέτειος μνήμης της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ το 1948, όταν 15.000 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν και άλλες 950.000 (περίπου τα 2/3 του συνολικού πληθυσμού), εκτοπίστηκαν. Αποτέλεσμα αυτής της καταστροφής, ήταν να εξαφανιστούν από τον χάρτη, 481 Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις.

Από τότε και μέχρι σήμερα, 76 χρόνια μετά, η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έχει σταματήσει την επιθετική της πολιτική απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, με την πάγια στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Μάλιστα, αυτή την ώρα, λαμβάνει χώρα ακόμα μια γενοκτονία εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με 35.000 Παλαιστίνιους να έχουν δολοφονηθεί, ανάμεσά τους 15.000 παιδιά, 10.000 γυναίκες και 7.000 υπέργηροι, πάνω από 70 χρονών.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, είναι καταδικαστέες όλες οι έως σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις, που διαχρονικά αναβάθμισαν την οικονομική, ενεργειακή, στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Παρ’ όλο που το 2015, η Ελληνική Βουλή υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ούτε η προηγούμενη ούτε η σημερινή κυβέρνηση το έβαλαν σε εφαρμογή, έχοντας προφανώς άλλες υποχρεώσεις, προς τους δικούς τους συμμάχους.

Ο πατραϊκός, συνολικά ο ελληνικός λαός, είναι αλληλέγγυος με τους Παλαιστίνιους, παλεύει για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το «σφαγείο», είναι δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, του πολέμου και της σφαγής χιλιάδων αμάχων, ενηλίκων και μικρών παιδιών, για τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA