Μενού
elikoptero evoia
Η σορός του πιλότου μεταφέρεται από το Λιμενικό | ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του πιλότου του πολιτικού ελικοπτέρου που έπεσε στη θάλασσα στην περιοχή Αχλάδι στην Εύβοια, το πρωί της Πέμπτης (29/09).

Το ελικόπτερο «έδωσε» στίγμα για το πού βρισκόταν και οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού επιχειρούσαν για τον εντοπισμό της ατράκτου και την ανάσυρση του χειριστή. Η άτρακτος τελικά εντοπίστηκε σε βάθος 52 μέτρων και οι λιμενικοί βρήκαν τον 69χρονο χειριστή, στο κάθισμά του μέσα στο πιλοτήριο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το σημείο που βρέθηκε, δείχνει ότι δεν πρόλαβε καθόλου να αντιδράσει από τη σφοδρή πρόσκρουση κατά την πτώση στη θάλασσα. Οι άντρες του Λιμενικού έβγαλαν τη σορό, την οποία παρέλαβε ασθενοφόρο για να την πάει στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου για τις προβλεπόμενες δοκιμασίες.

Οι έρευνες του λιμενικού σώματος στο σημείο του δυστυχήματος συνεχίζονται και από σκάφη του Λιμενικού καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο πιλότος να είχε παραλάβει κάποιο άλλο άτομο μετά την απογείωσή του 

elikoptero evoia
Η σορός του πιλότου | EΡΤ

Η επιχείρηση έρευνας και ανάσυρσης της σορού ήταν δύσκολη καθώς την ορατότητα στο νερό περιόριζαν τα πολλά φερτά υλικά που είχαν πέσει στη θάλασσα. Οι οικείοι του πιλότου περίμεναν μέχρι τελευταία στιγμή αλλά τελικά ο άτυχος χειριστής δεν τα κατάφερε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA