Μενού
elikoptero evoia
Επιχείρηση για τον εντοπισμό του πιλότου στην Εύβοια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια το πρωί της Πέμπτης (28/09), στην περιοχή Αχλάδι.

Οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού πραγματοποίησαν επιχείρηση για να ανασυρθεί η σορός του άτυχου 69χρονου χειριστή του πολιτικού ελικοπτέρου, μέσα από την άτρακτο, στην περιοχή Αχλάδι της Εύβοιας και μάλιστα σε βάθος 52 μέτρων.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στο ελικόπτερο επέβαινε ένα άτομο, ο χειριστής του, και επρόκειτο για μία ιδιωτική πτήση. Παραμένει, όμως, άγνωστο εάν παρέλαβε κάποιον στο Μαντούδι, στην Εύβοια, ή αλλού προτού απογειωθεί πάλι για τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου, οπότε οι έρευνες θα συνεχιστούν.

 

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (28/9) από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι, στην Εύβοια.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και έκτοτε αγνοείται. Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Παρά τις δυσκολίες που οφείλονταν στις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή στην περιοχή, ο χειριστής απογειώθηκε εκ νέου από το Μαντούδι στις 10:13 το πρωί. Πριν την απογείωσή του ανέφερε ότι θα πετά χαμηλά στα 500 πόδια, ενώ είχε λάβει επικαιροποιημένα μετεωρολογικά δεδομένα.

Δεδομένου ότι το ελικόπτερο εκτελούσε χαμηλή πτήση, η επικοινωνία του γινόταν με την εναέρια κυκλοφορία. Ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα και επειδή δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με τον χειριστή, πατήθηκε το κουμπί του συναγερμού για έρευνα και διάσωση και άμεσα απογειώθηκε και ένα Super Puma για να συνδράμει στην επιχείρηση αναζήτησης του ελικοπτέρου και του χειριστή του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA