Μενού
Δελφίνι
Δελφίνι | Αρχείου/Unsplash
  • Α-
  • Α+

Ένα μικρό δελφίνι εντοπίστηκε να κολυμπάει στα ρηχά της Νέας Περάμου Καβάλας. Κτηνίατρος που προσφέρει πρώτες βοήθειες σε κητώδη ζώα, τηλεφώνησε στον ΑΡΙΩΝ για να πάει στο σημείο και να προσφέρει επιτόπου τις πρώτες βοήθειες στο δελφινάκι.

Εθελοντής καθοδήγησε με τις οδηγίες που του δόθηκαν το νεαρό δελφινάκι προς τα ανοιχτά, με την πλευστότητα του δελφινιού να φαίνεται καλή.

Ο ΑΡΙΩΝ παρακολουθεί την εξέλιξη μήπως και επανέλθει σύντομα στα αβαθή το δελφινάκι. Μάλιστα, σε ανακοίνωση του, κάνει έκκληση στο κοινό να μην προσπαθεί να κυνηγήσει ή να πιάσει το δελφινάκι, αλλά να απομακρυνθεί από κοντά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Νεαρό ζωνοδέλφινο εκθαλασσώθηκε ζωντανό στα ρηχά της Νέας Περάμου Καβάλας και η κτηνίατρος του Δικτύου του ΑΡιΩΝ κ. Σοφία Καριοφυλλίδου τηλεφώνησε άμεσα στον ΑΡΙΩΝ για να συντονιστεί και να προσφέρει επιτόπου τις πρώτες βοήθειες. Εθελοντής καθοδήγησε με τις οδηγίες που δοθήκανε το νεαρό δελφινάκι προς τα ανοιχτά. Η πλευστότητα του δελφινιού είναι καλή.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη μήπως και επανέλθει στα αβαθή. Το απόγευμα ενημερωθήκαμε από την κα Δήμητρα Γκίνη πως το δελφίνι εμφανίστηκε σε γειτονική παραλία στη Νέα Πέραμο την παραλία Στάκη. Εκεί ξαναπήγε η κτηνίατρος του Αρίων αλλά και πάλι το δελφίνι είχε απομακρυνθεί από μόνο του. Είμαστε σε επιφυλακή μήπως και εάν ξαναεμφανιστεί το δελφίνι στην ευρύτερη περιοχή.

Παρακαλούμε πολύ τον κόσμο να μη προσπαθεί να κυνηγήσει ή να πιάσει το δελφινάκι και να απομακρυνθεί από κοντά του. Αντίθετα, να επικοινωνήσει με το πλησιέστερο λιμεναρχείο και τον Αρίων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA