Ο καιρός αναμένεται να κάνει από αύριο, Κυριακή (4/8) στροφή 180 μοιρών, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να αντικαταστήσουν –προσωρινά– τις υψηλές θερμοκρασίες.
Οι μπόρες, κατά, βάση, θα παρατηρηθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της χώρας, από την Πελοπόννησο μέχρι και την Ανατολική Μακεδονία κια τη Θράκη, ενώ Αττική και Θεσσαλονίκη δεν θα τη «γλιτώσουν».
Πιο συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να «εμφανιστούν» κάποιες μπόρες και στην Αττική, την ώρα που ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες.
Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες, ενώ την ίδια ώρα οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν το μεσημέρι και θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Σαρωνικό, 4-5 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό.
Καιρός: Η πρόγνωση για την Κυριακή (4/8)
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.
- Οι μοιραίες παραλείψεις και τα ερωτήματα για την ασφάλεια στη Βιολάντα: Συνεχίζεται η προανάκριση
- Εντοπίστηκε πιθανώς κατοικήσιμος πλανήτης 150 έτη φωτός μακριά, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα
- Η παρεξήγηση στο γκολ του Ολυμπιακού για το 1-2: Γιατί ζήτησαν «συγγνώμη» Τσικίνιο και Κοστίνια
- Χώρισε η Έλενα Τσαγκρινού: «Είναι κάτι που πληγώνει»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.