Περιορίζεται από σήμερα, Τετάρτη (31/1), το κύμα κακοκαιρίας Avgi, ωστόσο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε νέα «χειμωνιάτικη παρένθεση», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, πριν την έλευση των Αλκυονίδων από την ερχόμενη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία Avgi θα περιοριστεί σήμερα σε περιοχές στα ανατολικά, την Αττικοβοιωτία, την ανατολική και βορειοανατολική Πελοπόννησο, αλλά και την Κρήτη, με θυελλώδεις βοριάδες, κρύο και κατά τόπους καταιγίδες.
Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κ. Μαρουσάκης στο νησί καθώς από χθες σημειώνονται έντονες καταιγίδες αλλά και πέφτει πυκνό χιόνι, ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.
Σταδιακά, εντός της ημέρας, θα υποχωρήσουν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί στους 12-14 βαθμούς Κελσίου.
Νέα επιδείνωση καιρού το Σαββατοκύριακο
Ο ίδιος ανέφερε πως εντός του Σαββατοκύριακου θα υπάρξει ένα νέο ψυχρό κύμα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει νέα πτώση.
Τα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ δείχνουν πως το Σάββατο (3/2), προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Την Κυριακή (4/2), στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Έρχονται οι Αλκυονίδες
Από τη Δευτέρα, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και πάλι καθώς φτάνουν στη χώρα θερμές αέριες μάζες.
Η θερμοκρασία, όπως ενημέρωσε, θα σημειώσει άνοδο με τα θερμόμετρα να δείχνουν ακόμα και 18άρια.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η καλοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη (6/2).
- Ξεκινά η δίκη για την ανθρωποκτονία του 17χρονου Χρήστου στην Αλίαρτο
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Στον εισαγγελέα σήμερα ο 89χρονος που εισέβαλε με καραμπίνα στον ΕΦΚΑ - Πώς τον εντόπισαν στην Πάτρα
- Βόμβα Κούντροου για «Τα Φιλαράκια»: «Άνδρες σεναριογράφοι είχαν φαντασιώσεις με την Άνιστον και την Κόξ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.