Μενού
skoni
Σκόνη στην ατμόσφαιρα. | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Tη μεταφορά ατμοσφαιρικής σκόνης σε πολλές περιοχές της χώρας από το μεσημέρι της Πέμπτης 11/04 θα ευνοήσουν οι καιρικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα, οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο

Στον παρακάτω χάρτη, που δημοσίευσε το meteo, παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης, κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών της Πέμπτης (11/04).

skoni

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με το Mega, σήμερα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος σε όλη τη χώρα, με λιακάδα στα νησιά του Αιγαίου, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται εναλλαγές ηλιοφάνειας και αραιής συννεφιάς.

Στα δυτικά, τα νότια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πρόσκαιρα και στην ανατολική Στερεά, θα υπάρξουν περιοχές όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά βάση αραιές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μια μικρή πτώση, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα σημειώσει πτώση 1-2 βαθμών στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ θα φτάσει στους 26-27 στα βόρεια, 28 στα δυτικά και 20-25 στη νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο, 4-6 μποφόρ, αλλά θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 7 στα κεντρικά και κυρίως στην περιοχή των βορείων Κυκλάδων.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με αραιή συννεφιά από το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-25 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με λιακάδα στην πόλη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-24 βαθμούς, και οι άνεμοι μεταβλητοί θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2-4 μποφόρ

ΕΜΥ: Ο καιρός την Παρασκευή

  • Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός το Σάββατο

  • Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες, οπότε στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΕΜΥ: Ο καιρός την Κυριακή

  • Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 8 με 9 βαθμούς περίπου.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA