Μενού
afrikaniki skoni
Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Νέα ενίσχυση των βοριάδων περιμένουμε από αύριο Πέμπτη (11/04) προς κεντρικό και νότιο Αιγαίο ενώ συνεχίζεται το καλοκαιρινό - από άποψη θερμοκρασιών - σκηνικό του καιρού.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη, σήμερα (10/04), οι βοριάδες θα επιμείνουν αλλά θα είναι μικρότερης έντασης ενώ από αύριο περιμένουμε ενίσχυση προς το κεντρικό και νότιο αιγαίο.

Ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες συννεφιές να εκδηλώνονται στα νότια. 

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης 

Ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης θα κινηθεί προς την κεντρική Μεσόγειο και κεντρική Ευρώπη, το οποίο ωστόσο δεν θα επηρεάσει τη χώρα.

Από την Κυριακή (14/04) ωστόσο και κυρίως στις αρχές της άλλης εβδομάδας ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης κυρίως στην κεντρική, νότια και Στερεά Ελλάδα.

Μέχρι και την Κυριακή θα επιμείνουν οι βοριάδες ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Ο υδράργυρος θα φτάσει στους 28-30 βαθμούς ενώ από την άλλη εβδομάδα θα υποχωρήσουν οι βοριάδες, μαζί με τον «ερχομό» της αφρικανικής σκόνης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA