Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα και, μάλιστα, χωρίς... ακρότητες αφού το μελτέμι όσο και οι υψηλές θερμοκρασίες περνάνε σε φάση αποκλιμάκωσης φτάνοντας σταδιακά μέχρι το τριήμερο του 15αυγουστου σε κανονικές τιμές για την εποχή.
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του Mega, Χριστίνα Ρήγου, η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες αραιές νεφώσεις στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη. Σταδιακά, αργά το μεσημέρι, οι νεφώσεις θα επεκταθούν προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα πλησιάσει τους 34 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι, τους 37 στη δυτική Ελλάδα. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα φτάσουν τους 37 βαθμούς, με περισσότερη δροσιά σε Κυκλάδες και Κρήτη.
Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα
Σήμερα, Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025, αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το πρωί θα αυξηθούν σταδιακά, κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Πιθανότητα πρόσκαιρων σποραδικών βροχών υπάρχει κυρίως για τα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Ελαφρά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην Κρήτη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 36, στη Θεσσαλία από 19 έως 34, στην Ήπειρο από 21 έως 37, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 20 έως 36, στη υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησο από 20 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 35, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 21 έως 33 και στην Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.