Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για την υπόθεση των δύο κακοποιημένων ανήλικων παιδιών στη Λάρισα, με τις αρχές να ερευνούν την εμπλοκή τρίτου προσώπου.
Σύμφωνα με το Mega, το 6χρονο κορίτσι που υπέστη κακοποίηση στην κατάθεση της είπε ότι τα καψίματα από τσιγάρο της τα έκανε o 50χρονος οδηγός, τον οποίο αποκάλεσε «πατέρα» και ο «Αντώνης».
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για πιθανή εμπλοκή και τρίτου προσώπου. Μέχρι στιγμής, οι αρχές γνώριζαν μόνο για τον 50χρονο οδηγό βάσει της μαρτυρίας της παιδιάτρου, η οποία έσωσε τα κακοποιημένα παιδιά.
Πως τα παιδιά μίλησαν στον παιδοψυχολόγο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο παιδοψυχολόγος χρησιμοποίησε μια κούκλα για να προσεγγίσει τα παιδιά και να τα βοηθήσει να μιλήσουν για την υπόθεση της κακοποίησης τους,
Το 5χρονο αγόρι δήλωσε ότι κοιμόταν με τον 50χρονο οδηγό και πήγαινε στο σχολείο, ενώ το 6χρονο κορίτσι δήλωσε ότι δεν πήγαινε στο σχολείο και συνόδευε την 32χρονη μητέρα της στις δουλειές,
Επιπλέον, τα παιδιά επιβεβαίωσαν ότι τα τραύματα από τσιγάρο προκλήθηκαν από τον πατέρα τους και όχι από την 32χρονη μητέρα τους ενώ συμπλήρωσαν στη μαρτυρία τους ότι «Ο Γιάννης είναι κακός».
Η κούκλα βοήθησε στην αναπαράσταση των γεγονότων από τα παιδιά, καθώς την χρησιμοποίησαν για να εξηγήσουν τα γεγονότα στην παιδοψυχολόγο. Συγκεκριμένα τα παιδιά έδειχναν πάνω στην κούκλα τα σημεία που τραυμάτιζαν τα ίδια.
Λάρισα: Τι είχε αποκαλύψει η 28χρονη γιατρός
Μία 28χρονη ειδικευόμενη παιδίατρος ήταν αυτή που, στην κυριολεξία, έσωσε τα δύο κακοποιημένα παιδιά στη Λάρισα, όταν διακομίστηκαν από τη 32χρονη, πλέον προφυλακισμένη, μητέρα τους σε άθλιες συνθήκες.
H γιατρός ειδοποίησε την επιμελήτριά της, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τις Αρχές. Μάλιστα, όταν έφτασε στο σημείο η ΕΛΑΣ για να συλλάβει τη 32χρονη μητέρα, η 28χρονη ειδικευόμενη απομάκρυνε τα παιδιά από το θέαμα, προσπαθώντας να εκμαιεύσει κάποιες απαντήσεις.
«Το αγόρι αφού το ρώτησα πώς έγινε η βλάβη στο μάγουλο, μού απάντησε ο (…). Έπειτα από αυτό ξανά προσέγγιση τη μητέρα, η οποία ήταν αρκετά πιο φορτισμένη και λίγο νευρική, καθώς ανέφερε ότι ζαλιζόταν και άρχισε ξαφνικά να κουτσαίνει.
Τη ρώτησα ποιος είναι ο (…) και μου είπε ότι είναι ένας άνθρωπος από το χωριό που τους βοηθά στο σπίτι. Θα χαρακτήριζα τη συμπεριφορά της ενοχική, σαν να ήθελε κάτι να κρύψει» είπε σχετικά.
Προφυλακιστέος ο 50χρονος οδηγός ταξί για την κακοποίηση
Προσωρινά προφυλακιστέος ο 50χρονος οδηγός ταξί από τη Λάρισα για την κακοποίηση των δύο παιδιών της 32χρονης.
Όπως αναφέρει η εκπομπή «Live News» του Mega, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 50χρονος οδηγείται στις φυλακές Λάρισας, ενώ σε βάρος του έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε ανήλικα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.