Σήμερα έχουμε τη φθινοπωρινή ισημερία, αλλά ο καιρός στη χώρα μας μοιάζει ακόμα με καλοκαίρι. Οι δυνατοί άνεμοι και η έλλειψη βροχής προβληματίζουν, ειδικά τους αγρότες.
Όμως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, προς το τέλος της εβδομάδας και κυρίως την Κυριακή, ίσως αλλάξει το σκηνικό του καιρού και έρθουν οι πρώτες αξιόλογες βροχές του φετινού φθινοπώρου.
Αιτία γι’ αυτήν την αλλαγή είναι ένα φαινόμενο στην ατμόσφαιρα που λέγεται «Ρεξ» εμποδιστής.
Αυτός λειτουργεί σαν ένας μεγάλος αντικυκλώνας (καλό καιρό) που «κρατάει» κοντά του ένα βαρομετρικό χαμηλό (κακοκαιρία) και το τροφοδοτεί συνεχώς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ασταθής καιρός με βροχές και καταιγίδες.
Τα προγνωστικά δείχνουν πως το φαινόμενο αυτό θα επηρεάσει τη χώρα μας, προκαλώντας ψυχρότερες αέριες μάζες και έντονες βροχές κυρίως στα νότια.
Η ανάρτηση Μαρουσάκη
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Εγκλωβισμένος στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη: «Δεν υπάρχει πρεσβεία»
- Γιατί η Ελλάδα επιλέγει την Κάρπαθο για ανάπτυξη συστοιχίας Patriot - Η στρατηγική σημασία για το Αιγαίο
- Πόσα καταφύγια έχει η Ελλάδα: Πού βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.