Μενού
kouti proionta
Προϊόντα σε κουτί. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Mετά από έλεγχο σε επιχείρηση στην Αττική, που διενήργησε η Διυπηρεασιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), του υπουργείου Ανάπτυξης εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 12.213 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, από την κατάσχεση των απομιμητικών προϊόντων επιβλήθηκε στην επιχείρηση πρόστιμο συνολικού ύψους 100.000 ευρώ ενώ επισημαίνεται ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια».

Ο ρόλος της ΔΙΜΕΑ

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) αποτελεί έναν ελεγκτικό μηχανισμό, με έμφαση στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων και υπηρεσιών.

Στο πεδίο εφαρμογής του εντάσσεται, μεταξύ άλλων, η προστασία της εσωτερικής αγοράς, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, η προστασία του καταναλωτή από επικίνδυνα παράνομα αγαθά και υπηρεσίες που διακινούνται και προσφέρονται στο εσωτερικό της χώρας και η ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας, μέσω της καταπολέμησης των παράνομων κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.