Μενού
Καύσωνας στην Αθήνα
Καύσωνας στην Αθήνα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Χαρακτηριστικά της επικινδυνότητας που παρουσιάζει ο συνεχιζόμενος καύσωνας είναι τα πλάνα της θερμικής κάμερας του drone της ΕΡΤ από τις 08:45 σήμερα (23/7), όπου καταγράφεται ο θερμικός «χάρτης» της επιφάνειας της Αθήνας.

Το μη επανδρωμένο πέταξε πάνω από το Αττικό Άλσος στο Γαλάτσι, δίνοντάς μας σε πραγματικό χρόνο την κατανομή της ζέστης στην πρωτεύουσα, προτού καλά - καλά φτάσει ο ήλιος στο ζενίθ του.

Στις λήψεις αποτυπώνονται οι θερμοκρασίες του εδάφους, με το σκούρο μπλε να αντιστοιχεί σε περιοχές με 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου, και το πράσινο να δείχνει θερμοκρασίες που φτάνουν τους 40 βαθμούς.

Καύσωνας: Ένα ζοφερό «πράσινο» καλύπτει την Αθήνα

Η Αθήνα δεν είναι «πράσινη» πρωτεύουσα είπατε; Τα πλάνα της θερμικής κάμερας πάντως τη δείχνουν «πνιγμένη» στο πράσινο, που δυστυχώς για εμάς σημειώνει την ολοκληρωτική επικράτηση της ζέστης, με την αισθητή θερμοκρασία σε ορισμένα σημεία να υπολογίζεται στους 53 βαθμούς Κελσίου.

Η πτήση του drone, εξοπλισμένου με ειδική θερμική τεχνολογία, είναι σχεδιασμένη για να καταγράφει με ακρίβεια τη θερμική ακτινοβολία των επιφανειών, τόσο στις πράσινες ζώνες όσο και στους τσιμεντένιους δρόμους που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο κάτω.

Η πρωινή θερμική αποτύπωση δίνει ένα σαφές στίγμα για την πορεία της ημέρας, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω μέχρι το μεσημέρι. Όπως επισημάνθηκε στην εκπομπή, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, το θερμικό drone θα επανέλθει στο τέλος της εκπομπής για νέα αποτύπωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...