Μενού
Κιβωτός του Κόσμου
Κτίριο της Κιβωτού στην Αθήνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Μου είπε ότι τον χτύπησε ο Σ... Μου είχε πει ότι του είχε δώσει σφαλιάρες» κατέθεσε σήμερα (24/5) μία από τις τρεις εργαζόμενες της Κιβωτού του Κόσμου στη δίκη που αφορά τη ΜΚΟ και τον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο.

Για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών, φιλοξενούμενων σε δομές της «Κιβωτού του κόσμου», κατέθεσαν σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών όπου δικάζεται ο πατέρας Αντώνιος και επτά πρώην εργαζόμενοι στην Οργάνωση για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις σωματικής κακοποίησης, τρεις εργαζόμενες σε δομές του Βόλου.

Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν σε περιστατικά που αφορούσαν τρεις  τρόφιμους, στα οποία όπως είπαν δεν ήταν παρούσες αλλά τους μεταφέρθηκαν.

Κιβωτός του Κόσμου: Τι κατέθεσαν οι εργαζόμενες

«Είχε γίνει μία κλοπή στο γραφείο της διευθύντριας στο Διμήνι και είχαν φέρει τον Κ.Κ. στον Άνω Βόλο. Μου είπε πως τον χτυπήσανε ο Σ. και ο Α. Είχε κάποια σημάδια όταν τον είδα εγώ, μελανιές». 

Σύμφωνα με τη μάρτυρα το παιδί ήταν κλειδωμένο για κάποιο διάστημα σε ξεχωριστό σπιτάκι από τα άλλα παιδιά. αλλά μπορούσε να βγει, όπως και έκανε, από τα παράθυρα.

  • Υπεράσπιση: Το θέμα είναι γιατί κλειδώνεις κάποιον εάν μπορεί να βγει από το παράθυρο;
  • Μάρτυρας : Αυτό το αναρωτιόμαστε όλοι…Στην αρχή ήταν κλειδωμένος. Όταν ήρθε ο επιστάτης τον βοηθούσε στις δουλειές για κάποιες ώρες.

Δεύτερη μάρτυρας, η οποία υπήρξε παιδαγωγός, κατέθεσε για περιστατικό τον Αύγουστο του 2022. «Ήρθε ένα παιδί και μου είπε ότι στις 3 Αυγούστου αυτόν και άλλα τέσσερα παιδιά τους είχαν χτυπήσει. Μας πλησίασε εμένα και άλλους παιδαγωγούς και με ρώτησε εάν είχα ενημερωθεί για το γεγονός. Μου είπε ότι τον πλησίασε ο Σ…και τον κάλεσε στο οινοποιείο».

«Μου είπε ότι τον χτύπησε ο Σ... Μου είχε πει ότι του είχε δώσει σφαλιάρες. Μου είπε ότι μετά το περιστατικό αισθανόταν αδιάθετος και είχε τάση για λιποθυμία…Εκείνη τη στιγμή σάστισα, μετά πήγαμε στη διεύθυνση και τις επόμενες ημέρες συντάξαμε μία επιστολή και την στείλαμε στην Αθήνα για να διερευνήσουν τι είχε γίνει» συνέχισε η δεύτερη μάρτυρας.

  • Πρόεδρος: Ποια ήταν η αντίδραση της διοίκησης;
  • Μάρτυρας : Δεν λάβαμε κάποια επίσημη απάντηση. Έγινε συνάντηση, μας ενημέρωσαν ότι όλα αυτά είναι λόγια των παιδιών και δεν έχει γίνει κάτι. Εκείνη τη στιγμή που το άκουσα το πίστεψα.»

Οι συνήγοροι υπεράσπισης πάντως εμφάνισαν στην συγκεκριμένη μάρτυρα το έγγραφο της απόλυσής του, στο οποίο αναφερόταν ως αιτία αυτής το ότι έβαλε τρόφιμο σε ένα σιδερένιο κλουβί για να τον τιμωρήσει, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA