Μενού
charging EV
Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου | Audi
  • Α-
  • Α+

Την έγκριση καταβολής συνολικού ποσού 2.047.479,92 ευρώ σε 268 δικαιούχους επιδότησης, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά», ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τα κεφάλαια διατέθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τα χρήματα θα πιστωθούν στους δικαιούχους την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Συνολικά, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο έχουν καταβληθεί επιδοτήσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ σε 1.870 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί παράταση έως τα τέλη Απριλίου 2024 για την υποβολή αιτήσεων στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος. Ταυτόχρονα, έγιναν τροποποιήσεις με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων κεφαλαίων που ανέρχονται συνολικά σε 65 εκατ. ευρώ.

Έως σήμερα, στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης έχουν υποβληθεί και είναι ενεργές 23.162 αιτήσεις φυσικών και νομικών προσώπων, εκ των οποίων 19.369 έχουν εγκριθεί και 17.587 έχουν συμπεριληφθεί σε αποφάσεις υπαγωγής.

Στις 11 Δεκεμβρίου αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η 13η απόφαση για την υπαγωγή αιτούντων στη συγκεκριμένη δράση, με τον αριθμό των πλέον πρόσφατων εγκεκριμένων αιτήσεων να φτάνει τις 2.189. Από τον Σεπτέμβριο έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα με αντίστοιχες αποφάσεις 8.585 δικαιούχοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA