Μενού
σαντορινη
Σαντορίνη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έντονα δοκιμάζονται τα τελευταία 24ωρα η Σαντορίνη και η Αμοργός λόγω των συνεχόμενων σεισμικών δονήσεων

Άραγε ο καιρός θα είναι σύμμαχος των κατοίκων, μεγάλο μέρος των οποίων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φοβούμενοι για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα νησιά;

Το Reader επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια ο οποίος έδωσε αναλυτική πρόγνωση για τα φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες τα δύο νησιά των Κυκλάδων.

Κρύο και ισχυροί άνεμοι

Όπως ανέφερε αρχικά ο κ. Τσατραφύλλιας: «Αυτή τη στιγμή έχουμε βοριάδες στα νότια και δυτικά πελάγη με αποτέλεσμα στις θαλάσσιες περιοχές της Σαντορίνης και της Αμοργού να πνέουν άνεμοι 8 Μποφόρ που δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 9 Μποφόρ, τόσο στα δύο νησιά όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα 10 με 11 βαθμούς και το βράδυ και κάτω από 10. Με λίγα λόγια κάνει κρύο».

«Θα διατηρηθεί το κρύο»

Σχετικά με την εξέλιξη των φαινομένων ο μετεωρολόγος επισημαίνει πως: «Το κρύο θα παραμείνει, οι βοριάδες αναμένεται να εξασθενήσουν από το Σάββατο.

Ωστόσο, από Δευτέρα ενισχύονται πάλι και το κρύο θα διατηρηθεί έως και τη δεύτερη εβδομάδα του Φλεβάρη.

Σε ό,τι αφορά βροχές, καταιγίδες και χιόνια δεν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα στην περιοχή. Πιθανόν να πέσουν κάποιες βροχές σήμερα Τρίτη και αύριο, οι οποίες όμως θα είναι χωρίς ένταση.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σε αυτές τις περιοχές είναι οι βοριάδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες. 

«Πιθανά προβλήματα στην ακτοπλοΐα»

Ερωτηθείς για το αν οι ισχυροί βοριάδες θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα απαγορευτικό απόπλου ο κ. Τσατραφύλλιας απαντά: «Δεν αποκλείεται μέσα στην αυριανή ημέρα αλλά και το μεσημέρι της Πέμπτης να υπάρξουν προβλήματα στην ακτοπλοΐα.

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα Λιμεναρχεία». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...