Δεν τα κατάφερε η σκυλίτσα που μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένη στο διαδημοτικό κέντρο περίθαλψης ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) από την Κυψέλη.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο σκύλος κατέληξε στις 6 σήμερα το πρωί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών του κέντρου να τον σώσουν.
Όπως ανέφερε χθες σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΔΙΚΕΠΑΖ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, «εκτός από το βαθύ και εκτεταμένο τραύμα στο λαιμό από το μαχαίρι του δράστη (κάτι που αντιμετωπίστηκε ήδη χειρουργικά), η υγεία της ηλικιωμένης και ακρωτηριασμενης σκυλίτσας είναι επιβαρυμμένη και λόγω του καρκίνου από τον οποίο πάσχει».
Το χρονικό της υπόθεσης
Το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη στην Κυψέλη, με έναν 47χρονο να μαχαιρώνει τη σκυλίτσα.
Το βράδυ της Δευτέρας ο άνδρας με τη χρήση μαχαιριού προσπάθησε να αποκεφαλίσει το σκύλο επί της οδού Κερκύρας στην Κυψέλη. Στο σημείο βρέθηκε μια κοπέλα η οποία κατέγραψε σε βίντεο την κτηνωδία του δράστη.
Ύστερα από αναζητήσεις της αστυνομίας, ο δράστης βρέθηκε και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε παράλληλα και το μαχαίρι του δράστη.
Ο 47χρονος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Μετά τον θάνατο του σκύλου, όμως, δεν αποκλείεται η κατηγορία σε βάρος του να αναβαθμιστεί και να παραπεμφθεί για κακούργημα.
Παράλληλα, οι Αρχές διερευνούν την πιθανή εμπλοκή του συλληφθέντος σε επτά επιπλέον περιπτώσεις θανάτωσης ζώων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Κυψέλης.
«Ο άνθρωπος που το μαχαίρωσε είναι ο ιδιοκτήτης του»
Σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου ανέφερε ότι το σκυλί είναι δεσποζόμενο και ο άνθρωπος που το μαχαίρωσε είναι ο ιδιοκτήτης του.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.