Μενού
Λύκος σε δάσος
Λύκος σε δάσος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Την ανησυχία τους εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες κάτοικοι στην Επανομή, οι οποίοι, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έχουν εμφανιστεί λύκοι και έχουν προκαλέσειο αρκετά προβλήματα στον αστικό ιστό, όπως ότι έχουν κατασπαράξει σκύλους.

Ένας από αυτούς, ο Παναγιώτης Μαύρος, μίλησε στην ΕΡΤ και είπε πως έχασε δύο σκύλια, τα οποία κατασπάραξε λύκος στην περιοχή των Βασιλικών, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στην Επανομή, όταν λύκος εισέβαλε σε αυλή κατοικίας και επιτέθηκε στον σκύλο συντροφιάς του ιδιοκτήτη.

Κυνηγοί, μιλώντας για τα περιστατικά, σημείωσαν πως μόνο την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν τρία με επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα στα Βασιλικά και στην Επανομή.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι και κυνηγοί, η επανεμφάνιση λύκων κοντά στον αστικό ιστό τους απασχολεί συχνά το τελευταίο διάστημα, με πολλές καταγεγραμμένες επιθέσεις κυρίως σε ζώα. Ειδικοί εκτιμούν ότι τα άγρια ζώα πιθανώς πηγαίνουν στον αστικό ιστό, λόγω έλλειψης τροφής στο φυσικό τους περιβάλλον, το οποίο σταδιακά συρρικνώνεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA