Μενού
karistianou.jpg
Η Μαρία Καρυστιανού στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

«Έναν χρόνο μετά το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση, πέρα από αυτά που συνέβησαν την πρώτη εβδομάδα. Έχουμε δύο ανθρώπους στη φυλακή, ένα μπάζωμα για το οποίο δεν ξέρουμε τίποτα και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες και κάποιες ανακρίσεις, αλλά τίποτα ουσιώδες. Έναν χρόνο μετά είμαστε στο ίδιο σημείο…»: αυτά τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού

Σε συνέντευξή της στο larissanet.gr, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, εκφράζει την πικρία της για το πόσο αργά προχωρά η ποινική διαδικασία, δεδομένου της «σοβαρότητας του εγκλήματος». 

«Η Δικαιοσύνη συνεχίζει να κινείται με αργούς ρυθμούς και πλέον οι κινήσεις της δεν μας εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη. Θεωρούμε ότι η συγκάλυψη που ξεκίνησε, από την τρίτη μέρα, παραμένει μέχρι σήμερα και την υπερασπίζονται σθεναρά» λέει. 

Αναφέρεται στην προσπάθεια που γίνεται από τους συγγενείς για την αποκάλυψη της αλήθειας, ενώ αναφέρει πως «το μόνο που έχουμε εμείς από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι τις δύο με τρεις ενημερώσεις από τον Άρειο Πάγο, ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Μας αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν μεγάλου μεγέθους υπολείμματα ανθρώπων, άρα… δεν χρειάζεται να στεναχωριόμαστε, ενώ ενδιάμεσα μας δίνουν και συμβουλές ψυχολογικής φύσεως». 

«Δεν μπορούν να μας παραπλανήσουν, όμως, στον βαθμό που θέλουνε. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει, φωνάζουμε, απαιτούμε και διεκδικούμε. Ελπίζουμε πως, έστω και με τις πιέσεις μας, τα πράγματα κάποια στιγμή θα πάρουν και την πορεία που πρέπει στο δικαστικό κομμάτι» σημειώνει και προσθέτει: «Πλέον όμως λέω ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα και το φωνάζω πιο δυνατά. Προκαλώ οποιονδήποτε εισαγγελέα να έρθει και να μου αποδείξει το αντίθετο. Οι μέχρι τώρα κινήσεις και πράξεις επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου. Υπάρχει μία καθολική συμπαράσταση και συγκάλυψη προς την κυβέρνηση κι όχι προς την αλήθεια».

Η κα Καρυστιανού τονίζει πως, παρότι η ταλαιπωρία είναι δεδομένη, «θα το τραβήξω μέχρι τέλους και θα κερδίσω, αυτό το θεωρώ δεδομένο. Δεν θα αφήσω αυτό που συνέβη και θα συνεχίσω να κυνηγάω την υπόθεση».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της ζητά «να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή και να τιμωρηθούν για όλη την αδιαφορία και την απερισκεψία τους» και αναφέρει πως δηλώνει πως είναι αφιερωμένη στον σκοπό της.

«Η ζωή μου είναι αφιερωμένη μόνο σε αυτό και το κάνω με τέτοιο τρόπο που θαρρείς πως έχω πάρει μία μεγάλη ανάσα και τρέχω και η επόμενη ανάσα θα είναι όταν έρθει η δικαίωση. Είναι πόνος, οργή και θυμός, αλλά θα τους δικαιώσουμε. Δεν μας έχει μείνει κάτι άλλο. Σίγουρα δεν θα μείνουμε βουβοί, άλαλοι και ήσυχοι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Ζητά «να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξαναγίνει ένα τέτοιο έγκλημα στην κοινωνία» και να αλλάξει «ο τρόπος της ασυλίας των πολιτικών».

Τέλος και όσον αφορά στο ψήφισμα για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας σημειώνει πως «πηγαίνει πολύ καλά. Η ίδια η κοινωνία θα καταφέρει να αλλάξει τα πράγματα. Ότι έχει ξεκινήσει με την υπόθεση των Τεμπών, φέρνει στο προσκήνιο και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων που έχουν χαθεί από τους πολίτες κι αυτά θα έρθουν πίσω μόνο από την πίεση του κόσμου».
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA