Μενού
plimmura
Πλημμύρα | ΑΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ασύλληπτη μαρτυρία από κάτοικο του Παλαμά Καρδίτσας για μία ακόμα νεκρή από τις πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο. Δεν υπάρχουν ωστόσο ακόμη επιβεβαιωμένες πληροφορίες από τις Αρχές.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Γιάννη Χατζή στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε ο ίδιος, υπάρχει ηλικιωμένη νεκρή μέσα στο σπίτι της και όταν ενημέρωσαν τις αρχές τους είπαν πως «πρώτα θα πάρουμε τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς». Επίσης ακόμα ένας κάτοικος του Παλαμά είπε πως «μόνο στη γειτονιά μου είναι δύο γιαγιάδες που επιπλέουν σαν βάρκες». 

palamas

«Εδώ δίπλα μία γιαγιά επιπλέει στο νερό, μέσα στην κουζίνα, είναι πνιγμένη. Πτώματα ζώων περνούν. Ανά τρία-τέσσερα σπίτια υπάρχουν κατεδαφίσεις. Η νεκρή γιαγιά είναι πέντε σπίτια παρακάτω. Ενημερώσαμε τις αρχές και είπαν πρώτα θα πάρουμε τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς. Είναι και άλλοι... Επειδή υπάρχουν γερόντια και παππούδες που έμειναν μόνοι, αυτά τα ανθρωπάκια τα καημένα έχουν πνιγεί μέσα...» είπε ο κ. Χατζής. 

«Ήρθαν εθελοντές το πρωί, πήγαμε μαζί να βοηθήσουμε παιδιά και ηλικιωμένους. Φαγητό και νερό δεν είχαμε. Πιο πολύ εθελοντισμός παρά κρατικός μηχανισμός. Μπήκα στο νερό, στα δύο μέτρα, με στολή δύτη για να βοηθήσω», ανέφερε. 

«Εμείς κοιτάξαμε να σώσουμε τις ζωές μας αλλά από εδώ και πέρα ξεκινάει ο Γολγοθάς», είπε ο κ. Χατζής. 

«Μεγαλύτερη καταστροφή δεν έχει υπάρξει εδώ και 100 χρόνια»

«Μεγαλύτερη καταστροφή στον Παλαμά δεν έχει υπάρχει εδώ και 100 χρόνια. Είχαμε αναφορές για αγνοούμενους αλλά βρέθηκαν. Ωστόσο ξέρουμε ότι σε αυτόν τον δρόμο τα νερά έφτασαν στις σκεπές», είπε κάτοικος του χωριού στο OPEN. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA