Μενού
mat.jpg
Άνδρες των ΜΑΤ. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σημαντικές αποκαλύψεις για το κλίμα στην ΕΛΑΣ, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί με τον εξοπλισμό των αστυνομικών έκανε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, με φόντο τις εξελίξεις μετά τα επεισόδια στου Ρέντη.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι διμοιρίες των ΜΑΤ που κατευθύνονταν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα αρνήθηκαν αρχικά να προσεγγίσουν το γήπεδο και παρέμειναν στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας.

«Αυθόρμητη απόφαση»

Σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο οι άνδρες των ΜΑΤ παρέμειναν στο σημείο και διεμήνυσαν πως θα πλησιάσουν το γήπεδο αν γίνουν επεισόδια.

Μετά από λίγα λεπτά, τους δόθηκε η εντολή να επιστρέψουν. «Ήταν μία προσωπική και αυθόρμητη απόφασή τους, δεν ήταν συνδικαλιστική εντολή», είπε ο κ. Μαυροειδάκος.

Όπως τόνισε «μετά τα επεισόδια στου Ρέντη το σώμα της Αστυνομίας βράζει και η πολιτική ηγεσία κωφεύει ζητώντας από τα ΜΑΤ να συνεχίσουν να βρίσκονται σε αθλητικούς αγώνες».

«Με ρεφενέ τα τουρνικέ»

Στη συνέχεια, ο ίδιος αποκάλυψε ότι «τα τουρνικέ τα αγόρασαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί με ρεφενέ, βάζοντας χρήματα όλοι μαζί. Έτσι έσωσαν τον 31χρονο, για τον οποίο προσεύχομαι να γίνει γρήγορα καλά».

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το τουρνικέ που κράτησε ζωντανό τον 31χρονο αστυνομικό στον Ρέντη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA