Σημαντική άνοδο επικυρώσεων και εισπράξεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αττικής και Θεσσαλονίκης κατά τον Ιανουάριο του 2025, δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Όσον αφορά την Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τον Ιανουάριο του 2025 οι επικυρώσεις στο σύνολο των συγκοινωνιακών φορέων ανήλθαν σε 25.368.522, έναντι 22.961.586 τον ίδιο μήνα του 2024 (αύξηση 10,48%). Το σύνολο των εισπράξεων ανήλθε τον φετινό Ιανουάριο σε 16.340.524,98 ευρώ, έναντι 14.258.744,99 ευρώ τον Ιανουάριο του 2024 (+14,6%).
Στη Θεσσαλονίκη, με βάση τα στοιχεία του ΟΣΕΘ, τον Ιανουάριο του 2025, η ποσοστιαία αύξηση έναντι του αντίστοιχου πρώτου μήνα του 2024, άγγιξε το 39%, με την αύξηση στις επικυρώσεις στις γραμμές του ΟΑΣΘ (λεωφορεία) να φτάνει το 40%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση των επικυρώσεων στις γραμμές που εκτελεί το ΚΤΕΛ στο 38%. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2025 στις γραμμές του ΟΑΣΘ επικυρώθηκαν 720.810 εισιτήρια, ενώ στις εκτελούμενες από ΚΤΕΛ επικυρώθηκαν 326.204 εισιτήρια.
Πού αποδίδεται η αύξηση επικυρώσεων και εισπράξεων
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του Υπουργείου και των οργανισμών, η άνοδος σε επικυρώσεις και εισπράξεις οφείλεται στην εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών, στην αναπροσαρμογή των δρομολογίων του Μετρό, στην αύξηση των περιαστικών δρομολογίων, στην προσθήκη 405 νέων λεωφορείων, στην αύξηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής και στην αύξηση της επιβατικής κίνησης.
«Η αύξηση που καταγράφεται στις επικυρώσεις εισιτηρίων και τις εισπράξεις κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταδεικνύει ότι η συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για την υποστήριξη των δημόσιων μέσων μεταφοράς, αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Με την ανανέωση του στόλου που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται, τις προσλήψεις οδηγών που υλοποιήθηκαν και δρομολογούνται, καθώς και την εισαγωγή νέων υπηρεσιών, όπως οι ανέπαφες πληρωμές, οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι αστικές συγκοινωνίες, βελτιώνονται, μέρα με τη μέρα. Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα συνεχίσουμε την εντατική προσπάθεια, με σχέδιο και μεθοδικότητα, για να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους πολίτες, με περισσότερη ποιότητα στις μετακινήσεις, προσβασιμότητα, αλλά και περιορισμό των ρύπων», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.