Μενού
Έκρηξη στη Λιβύη
Έκρηξη στη Λιβύη | Glomex
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από την πόλη Ντέρνα, στη Λιβύη, το μεσημέρι της Κυριακής, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους 5 μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι πέντε νεκροί, καθώς και οι 13 τραυματίες βρίσκονταν εκεί στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής, μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το αυτοκίνητο, μεγάλου κυβισμού, που προκάλεσε το δυστύχημα φέρεται να είχε μεγάλο ρεζερβουάρ.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), που ασχολήθηκε με την υπόθεση, προκειμένου να ξεδιαλύνει τις συνθήκες του τροχαίου, εικάζει πως το ρεζερβουάρ πιθανόν να εξερράγη. Στο ίδιο μήκος κύματος, μάλιστα, συνεκτίμησαν τόσο την κακή εκτίμηση του οδοστρώματος όσο και τα μεγάλα προβλήματα οδικής ασφάλειας που παρατηρούνται στη Λιβύη, λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης.

Ερωτήματα για το μπροστινό όχημα

Το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής, καταστράφηκε ολοσχερώς αφού τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τη σύγκρουσή του με αυτοκίνητο στο δρόμο προς Ντέρνα.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή, ένα από τα στοιχεία που πρόκειται να διερευνηθούν σχετικά με το πώς έγινε το δυστύχημα, είναι το αν υπήρχε όχημα - προπομπός μπροστά από το λεωφορείο με τους Έλληνες αλλά και όχημα πίσω από αυτό, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται, είναι το εάν προπορευόταν όχημα ασφαλείας πώς αυτό δεν ενεπλάκη στη σύγκρουση, εφόσον ήταν μετωπική. Οι πληροφορίες της εκπομπής λένε ότι το όχημα που συγκρούστηκε με το λεωφορείο, ήταν ένα μεγάλο τζιπ με πολίτες - μέλη ανθρωπιστικής αποστολής και - πιθανώς - εφοδιασμένο με μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης επειδή κάλυπτε μεγάλες αποστάσεις και ενδεχομένως να ήταν η αιτία της έκρηξης.

Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι πιθανή καθώς συχνά αυτοκίνητα στη Λιβύη φέρουν μαζί τους καύσιμα καθώς είναι δύσκολο να βρουν ανεφοδιασμό στη διαδρομή, ειδικά εάν αυτή είναι πολλών χιλιομέτρων. Εάν το τζιπ είχε μεγάλη δεξαμενή καυσίμων, έτσι δικαιολογείται πιθανώς το πώς τυλίχτηκε στις φλόγες το λεωφορείο με τους Έλληνες.

Οι απαντήσεις αναμένονται από τις λυβικές αρχές ενώ κρίσιμες θα είναι και οι μαρτυρίες των Ελλήνων επιζήσαντων του μοιραίου δυστυχήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA