Μενού
livii
Το δυστύχημα στη Λιβύη | Glomex/Alpha
  • Α-
  • Α+

Στο πένθος βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μετά τον θάνατο των 5 μελών της ανθρωπιστικής αποστολής της Ελλάδας στη Λιβύη, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα.

Οι πέντε νεκροί όπως και οι 13 τραυματίες, βρίσκονταν εκεί στο πλαίσιο 19μελους ανθρωπιστικής αποστολής, μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή  «Tlive» στον Alpha, στο χειρουργείο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου δίνει μάχη για τη ζωή του ένας αξιωματικός που έχει χτυπήσει στη μέση ενώ άλλα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα.

Τα κρίσιμα ερωτήματα

Το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής, καταστράφηκε ολοσχερώς αφού τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τη σύγκρουσή του με αυτοκίνητο στο δρόμο προς Ντέρνα.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή, ένα από τα στοιχεία που πρόκειται να διερευνηθούν σχετικά με το πώς έγινε το δυστύχημα, είναι το αν υπήρχε όχημα - προπομπός μπροστά από το λεωφορείο με τους Έλληνες αλλά και όχημα πίσω από αυτό, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται, είναι το εάν προπορευόταν όχημα ασφαλείας πώς αυτό δεν ενεπλάκη στη σύγκρουση, εφόσον ήταν μετωπική. Οι πληροφορίες της εκπομπής λένε ότι το όχημα που συγκρούστηκε με το λεωφορείο, ήταν ένα μεγάλο τζιπ με πολίτες - μέλη ανθρωπιστικής αποστολής και - πιθανώς - εφοδιασμένο με μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης επειδή κάλυπτε μεγάλες αποστάσεις και ενδεχομένως να ήταν η αιτία της έκρηξης.

Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι πιθανή καθώς συχνά αυτοκίνητα στη Λιβύη φέρουν μαζί τους καύσιμα καθώς είναι δύσκολο να βρουν ανεφοδιασμό στη διαδρομή, ειδικά εάν αυτή είναι πολλών χιλιομέτρων. Εάν το τζιπ είχε μεγάλη δεξαμενή καυσίμων, έτσι δικαιολογείται πιθανώς το πώς τυλίχτηκε στις φλόγες το λεωφορείο με τους Έλληνες.

Οι απαντήσεις αναμένονται από τις λυβικές αρχές ενώ κρίσιμες θα είναι και οι μαρτυρίες των Ελλήνων επιζήσαντων του μοιραίου δυστυχήματος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA