Μενού
dromos.jpg
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το πρωί της Πέμπτης (25/01), ένας ηλικιωμένος οδηγός προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα καθώς κινείτο με το όχημά του στο αντίθετο ρεύμα της Αττικής Οδού.

Ένα φαινόμενο που έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν και είναι δύσκολο να αποκλειστεί να ξανασυμβεί στο μέλλον, ακόμα και σε σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, όπως η Αττική Οδός. 

Πώς σημειώνονται τα περιστατικά με κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

Στις εισόδους των αυτοκινητοδρόμων υπάρχουν συνήθως σταθμοί διοδίων και άρα μπάρες, όμως στις εξόδους προφανώς δεν μπορούν να τοποθετηθούν ώστε να αποτρέψουν την είσοδο αντιθέτως κινούμενων οχημάτων. Διότι θα δημιουργείτο μεγάλη ουρά από τα οχήματα που θα ήθελαν να εξέλθουν από τον αυτοκινητόδρομο. 

Έτσι δεν μπορεί να αποτραπεί η είσοδος ενός οχήματος στο λάθος ρεύμα κυκλοφορίας. Η σχετική σήμανση παραβιάζεται, από οδηγούς όπως ο 89χρονος, που δεν βρίσκονται στην κατάλληλη σωματική και πνευματική κατάσταση για να οδηγούν.

Πώς μπορεί να περιοριστεί η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Περιστατικά όπως αυτό με τον 89χρονο δεν σημειώνονται μόνο στην Ελλάδα, είναι διεθνές «φαινόμενο». Σε ορισμένες χώρες, όπως στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Ιρλανδία, τοποθετούνται ειδικές πινακίδες – σε έντονο κόκκινο χρώμα – με το μήνυμα «Wrong Way».

Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις οι πινακίδες αυτές είναι φωτιζόμενες, με παλλόμενο φως, όπως στο ακόλουθο βίντεο. Μπορεί να μην εξαλείφεται ο κίνδυνος, όμως ασφαλώς περιορίζεται το φαινόμενο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA