Μενού
Ηλεκτρική Κουβέρτα
Ηλεκτρική Κουβέρτα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να έχουν εκτοξευτεί, επικρατεί σε πολλά νοικοκυριά μια εύλογη ανησυχία για το πώς θα καταφέρουν να έχουν ένα ζεστό σπίτι χωρίς να πληρώσουν όλο το μηνιάτικο.

Η βρετανική Metro όμως έρχεται να δώσει τη λύση, προτείνοντας τρεις πιο οικονομικές αλλά και δύο πάμφθηνες εναλλακτικές στο πετρέλαιο θέρμανσης, με την ηλεκτρική κουβέρτα να κερδίζει σε όλες τις συγκρίσεις.

Οι 5 εναλλακτικές επιλογές για πιο «φθηνή» ζέστη

Σύμφωνα με ειδικούς της εταιρείας Howden Insurance που αναφέρει το μέσο, υπάρχουν πέντε πολύ πιο οικονομικές εναλλακτικές των συμβατικών καλοριφέρ, οι οποίες κοστίζουν λιγότερο συνήθως

  • Ηλεκτρική θερμάστρα
  • Θερμάστρα πετρελαίου
  • Θερμάστρα υπέρυθρων
  • Θερμοφόρες
  • Ηλεκτρική κουβέρτα

Οι ειδικοί υπολόγισαν φυσικά το συνολικό κόστος συντήρησης της θέρμανσης για κάθε μία από τις παρακάτω μεθόδους. Για παράδειγμα, τον να βάλουμε μία θερμοφόρα μέσα από τα ρούχα μας δεν κοστίζει κάτι, αλλά κοστίζει ο βραστήρας με τον οποίο θα ζεστάνουμε το νερό.

Η θαυματουργή κουβέρτα

Ένα θερμαντικό μέσο που έχει αρχίσει να προτιμάται από πολλούς είναι και η ηλεκτρική κουβέρτα, η οποία έχει πολλαπλά οφέλη. Όπως αναφέρθηκε, κοστίζει μόνο 3 ευρώ ανά ώρα λειτουργίας, με βάση την τιμή της κιλοβατώρας στη Βρετανία, που ανέρχεται στα 31,37 ευρώ. 

Από αυτό ερχόμαστε στο πρώτο ατού της κουβέρτας, που είναι η εξαιρετικά μικρή κατανάλωση ρεύματος. Μπορεί αυτό το προϊόν να μην ζεσταίνει το σπίτι σας, είναι όμως εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να διατηρεί ζεστό το σώμα μας.

Ηλεκτρική κουβέρτα
Ηλεκτρική κουβέρτα | Shutterstock

Η ηλεκτρική κουβέρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο είμαστε ξύπνιοι και καθόμαστε ή εργαζόμαστε στο γραφείο μας, αλλά και κατά τη διάρκεια του ύπνου, τοποθετώντας τη κάτω από το κάλυμμα του στρώματος.

Η ηλεκτρική κουβέρτα λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι σε περιοχές με έντονο κρύο και υγρασία. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε τη σωματική μας θερμοκρασία υπό τέτοιες συνθήκες, ενώ η περισσότερη χάνεται ακόμα και όταν σκεπαζόμαστε, επαγωγικά, μέσω του στρώματός μας.

Τοποθετώντας μία ηλεκτρική κουβέρτα στο στρώμα μας κερδίζουμε διπλά, αφού μας κρατάει ζεστούς ακόμα και αν σκεπαστούμε μόνο με ένα σεντόνι, ενώ δεν χρειάζεται να αφήσουμε ανοιχτή την πανάκριβη θέρμανση όλο το βράδυ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA