Μενού
syllalitirio.jpg
Συλλαλητήριο στην Αθήνα από φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς ενάντια στο νομοσχέδιο για την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών θα πραγματοποιηθεί σήμερα (01/02) στις 12:00 στα Προπύλαια

Επιπλέον, συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν επίσης στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει νέες στάσεις εργασίας από τις 11:00 για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Συλλαλητήρια: ΤΟ μήνυμα της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και «καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 01/02 στις 12:00 στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Καταλήψεις και εξεταστική

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις στο 1/3 των τμημάτων στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Δηλαδή τα 150 από τα 433 τελούν υπό κατάληψη.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης, όπως επίσης και στα Πανεπιστήμια Πειραιά και Δυτικής Αττικής αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν εξετάσεις με ψηφιακά μέσα.

Να σημειωθεί ότι εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων στην Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA