Για τέταρτη εβδομάδα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στα ιδιωιτικά πανεπιστήμια με περίπου 150 Σχολές να τελούν υπό κατάληψη.
Σήμερα (31/01), όπως αναφέρει η ΕΡΤ, συνεδρίασαν οι Σύγκλητοι των πανεπιστημίων για τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής.
Ομόφωνα «ναι» στις εξετάσεις με ψηφιακά μέσα, αποφάσισε η σύγκλητος του ΕΚΠΑ, ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ), ΕΜΠ, Πολυτεχνείο, πανεπιστήμιο Κρήτης, ΠΑΜΑΚ και ΓΠΑ. Ωστόσο, υπάρχουν πανεπιστημιακοί οι οποίοι δεν υιοθετούν την λύση της εξ αποσπάσεως εξέτασης και θέτουν θέμα διαλυτότητας.
Το πανεπιστήμιο Πατρών διαπιστώνει για παράδειγμα ομόφωνα ότι:
Η μαζική εξέταση μαθημάτων με διαδικτυακά μέσα δεν διασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων, ιδίως λόγω των δυνατοτήτων που δίνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και αποφάσισε να μην διεξαχθούν ψηφιακά οι εξετάσεις και να μεταφερθεί η εξεταστική στα μέσα Φεβρουαρίου και αν συνεχιστούν οι καταλήψεις στα 8 τμήματα θα γίνει διπλή εξεταστική για αυτές τον Ιούνιο.
Ωστόσο, το Υπ. Παιδείας τονίζει από την πλευρά του πως πρέπει εφαρμοστεί ο νόμος.
150 καταλήψεις
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταλήψεις περίπου στο 1/3 των τμημάτων, δηλαδή 150 περίπου τμήματα τελούν υπο κατάληψη σε σύνολο 433.
Την ίδια στιγμή οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεδριάζουν για το πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αύριο (01/02) θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων στη χώρα μας, ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και άρθρα για το δημόσιου πανεπιστημίου.
Συνεχίζονται επίσης, οι συνεδριάσεις των συγκλήτων για να αποφασίσουν τον τρόπο διεξαγωγής εξετάσεων με ψηφιακά μέσα.
- Εξάρχεια: Άγριος ξυλοδαρμός του γιου του Νίκου Ρουσσόπουλου – «Τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά»
- Ποια είναι η γυναίκα που έγινε η «λύρα» της Κρήτης και «άλωσε» την εξέδρα του ΟΦΗ
- 30 εκατοστά φούστας: Το χρονικό της πιο παράλογης αστυνομικής καταδίωξης στην Ελλάδα
- Το «Καράβι» του Σεφερλή έριξε τον ανταγωνισμό σε ξέρα - Η τηλεθέαση του Markos by night
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.