Μενού
androulakis
Νίκος Ανδρουλάκης | One Channel
  • Α-
  • Α+

Ανοιχτό άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το προωθούμενο από τη ΝΔ νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εθεσε μάλιστα, δυο προϋποθέσεις που αφορούν στην ανάγκη να υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια και ακαδημαϊκά κριτήρια. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι παράνομες οι καταλήψεις στις σχολές των ΑΕΙ, εφόσον ο σύλλογος των φοιτητών τις αποφάσισε με πλειοψηφία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο One Channel, καταφέρθηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί παραλλήλισε φοιτητές που κάνουν κινητοποιήσεις και καταλήψεις με «ληστές» και άσκησε έντονη κριτική στα ΜΜΕ που δεν ανέδειξαν το θέμα. «Όλα έχουν ένα όριο», τόνισε. «Πρώτος εγώ λέω ότι δεν πρέπει να γίνονται καταλήψεις αλλά όχι να γίνεται ταύτιση με ''ληστές''», σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ έκανε την πανεπιστημιακή αστυνομία, σε αντίστιξη με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που για φύλαξη ΑΕΙ με εταιρεία σεκιούριτι και στα εργαστήρια κάμερες. Μάλιστα, σχετικά με τις κυβερνητικές αναφορές περί παράνομων καταλήψεων τόνισε ότι «αν ο σύλλογος φοιτητών αποφασίσει με πλειοψηφία την κατάληψη, αυτή δεν είναι παράνομη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων. «Δεν είναι κακό να γίνουν με γεωγραφικά αλλά και με ακαδημαϊκά κριτήρια. (…)Θα βοηθήσει στον ευγενή ανταγωνισμό . (…) Προτεραιότητα στα δημόσια».

Εξαπέλυσε πυρά κατά της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου, που προχώρησε στη ΝΔ. Θύμισε ότι , τον Ιούλιο του 2022, περίοδο που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι Ανεξάρτητες Αρχές κινούνταν για τη διερεύνηση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να αντικαταστήσει τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο και στη θέση του ως προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να βάλει πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Μαξίμου. Είχε προτείνει, όπως τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης την Εύη Χριστοφιλοπούλου να αναλάβει πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων . Με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα στήριζε την επιλογή κατά την ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, οπότε η πρόταση δεν τελεσφόρησε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν ρωτήθηκε, για το νέο κόμμα “μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ” που ετοιμάζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος ήταν καυστικός. Σημείωσε δηκτικά ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Λοβέρδος φτιάχνει κόμμα… «Ο,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι της ΝΔ δε θα αποτρέψουν να είναι το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση» στις επόμενες ευρωεκλογές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA