Μενού
panellinies-exetaseis
Πανελλήνιες Εξετάσεις | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για το 2024, όπως ανακοίνωσε ο υπουργείο Παιδείας. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων, ημερήσιων και εσπερινών, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024. 

Ταυτόχρονα, οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν πρώτη μέρα την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Όσον αφορά την υγειονομική εξέταση  και την πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για τις σχολές φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ), αυτή θα έχει ως προθεσμία διεξαγωγής το διάστημα από τις 17 Ιουνίου μέχρι και τις 28 Ιουνίου 2024. 

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Το πρόγραμμα 

Γενικά Λύκεια

Για τα ΓΕΛ, η «πρεμιέρα» γίνεται με νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στην 31η Μαΐου, ενώ στις 4 Ιουνίου οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε αρχαία ελληνικά, μαθηματικά και βιολογία. 

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου οι μαθητές θα γράψουν λατινικά, χημεία, πληροφορική και στις 12 Ιουνίου ιστορία, φυσική και οικονομία. 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

panellinies

ΕΠΑΛ

Στα ΕΠΑΛ, οι μαθητές την Πέμπτη 30 Μαΐου θα διαγωνιστούν στα νέα ελληνικά και ακολουθούν τα μαθηματικά (άλγεβρα) την 1η Ιουνίου. 

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου γράφουν ανατομία-φυσιολογία ΙΙ, αρχές οικονομικής θεωρίας, δίκτυα υπολογιστών και αρχές βιολογικής γεωργίας. 

Ακολουθούν στις 5 Ιουνίου: ηλεκτροτεχνία 2, αρχιτεκτονικό σχέδιο, ναυτικό δίκαιο-διεθνείς κανονισμοί στη ναυτιλία-εφαρμογές, ιστορία σύγχρονης τέχνης. 

Την Τρίτη 11 Ιουνίου οι μαθητές των ΕΠΑΛ γράφουν: υγιεινή, προγραμματισμό υπολογιστών, αρχές οργάνωσης και διοίκησης, στοιχεία μηχανών. 

Στις 14 Ιουνίου διαγωνίζονται σε τεχνολογία υλικών, οικοδομική, μηχανές εσωτερικής καύσης ΙΙ και ψηφιακά συστήματα. 

Τέλος, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου γράφουν: στοιχεία ψύξης κλιματισμού, κινητήρες αεροσκαφών, στοιχεία σχεδιασμού κεντρικών θερμάνσεων. 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

epal

Ειδικά μαθήματα 

Στις 18 Ιουνίου οι μαθητές που το επέλεξαν θα δώσουν αγγλικά, στις 19 γερμανικά, στις 20 ελεύθερο σχέδιο, στις 21 γραμμικό σχέδιο. 

Στις 22 του μήνα εξετάζονται σε μουσική αντίληψη-θεωρία-αρμονία ενώ στις 25 Ιουνίου στη μουσική εκτέλεση και ερμηνεία. 

Στις 16 Ιουνίου εξετάζονται στα γαλλικά, στις 27 στα ισπανικά και η αυλαία πέφτει με τα ιταλικά στις 28 Ιουνίου 2024. 

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  • μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
  • μέχρι τις 11:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:00 μ.μ.
  • μέχρι τις 11:00 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 11:30 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών είναι τρεις (3) ώρες,
  • των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4΄ έως 6΄ λεπτά ανά υποψήφιο
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες και 30΄ λεπτά.
eidika

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2024-25 ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 17-6-2024 μέχρι και την Παρασκευή 28-6-2024. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA