Μενού
Παντοπωλείο
Στοιβαγμένα προϊόντα σε παντοπωλείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ως «φάρος ισότητας» και «εργασιακής συμπερίληψης» θεωρείται το παραδοσιακό παντοπωλείο Terra Verde στα Χανιά, το οποίο μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, απασχολεί άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ).

Το παντοπωλείο στα Χανιά, πέρα από τη συμπερίληψη, προωθεί και τη βιωσιμότητα δείχνοντας έτσι τον δρόμο για έναν πιο «δίκαιο» κόσμο γι' όλους και ειδικά για τα άτομα που εργάζονται για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Το νέο κατάστημα της Terra Verde απασχολεί ΑμεΑ, με αρκετούς από τους εθελοντές να μιλούν στη δημόσια τηλεόραση για το πρωτοποριακό εγχείρημα που επεκτείνεται πέρα από την Αθήνα και τις Σέρρες, και στην Κρήτη.

Παντοπωλείο στα Χανιά απασχολεί ΑμεΑ: Τι αναφέρουν εθελοντές

Ο Σταύρος και η Βιβή είναι μεταξύ των πέντε εργαζομένων με αναπηρία, που απασχολούνται στο παντοπωλείο στα Χανιά.

Η Αριάδνη Παντίδου, μέλος της Terra Verde, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία: «Έχει ξεκινήσει σαν ιδέα πριν από περίπου δύο χρόνια. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πρόσθετο στη Terra Verde και είχαμε αυτήν την ιδέα, να φτιάξουμε μία συνέχεια του καταστήματος της Terra Verde που έχει αλληλέγγυο και δίκαιο εμπόρια, καθότι ΚοινΣΕΠ και να απασχολεί άτομα με αναπηρία».

«Τα παιδιά είναι πάρα πολύ χαρούμενο, γεγονός που κάνει και εμάς αρκετά χαρούμενους γιατί βλέπουμε πως είναι ενθουσιασμένα, χαρούμενα, ήρεμα, τους αρέσει πολύ, είναι πάρα πολύ πρόθυμα να κάνει ό,τι μπορεί να κάνει το καθένα και νιώθουν χρήσιμα» συμπλήρωσε άλλη εθελόντρια.

Το παντοπωλείο στα Χανιά λειτουργεί τον τελευταίο μήνα στην ευρύτερη περιοχή, και μπορεί να βρει κανείς τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα περισσότερα από μικρούς παραγωγούς και χωρίς συσκευασία, στο σκεπτικό των μηδενικών αποβλήτων και της επαναχρησιμοποίησης.

«Τα σύκα είναι αυτά που με ενθουσιάζουν. Μου αρέσει να τα δίνω στον κόσμο και να τακτοποιώ τον χώρο. Περιμένω να ξανάρθω στη δουλειά» είπε η Βιβή, εργαζόμενη στο παντοπωλείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA